TOP

GDS stopt ermee, gaat verder onder nieuwe naam en concept [video]

De schoenenbeurs GDS verdwijnt. Dat wil zeggen: er blijft een schoenenbeurs in Düsseldorf, maar op een andere plek, met een andere organisator, een nieuwe naam en een nieuw concept en op een andere datum, op andere dagen. 'Doorgaan met GDS heeft geen zin.'

Gallery Shoes is de nieuwe naam van schoenenvakbeurs GDS. Dat heeft de nieuwe beursorganisatie Igedo Company op dinsdag 7 februari bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Donderdag 9 gebruari houdt het op voor een van de oudste beurzen van de Messe Düsseldorf. Dan stop het na 123 edities in 61 jaar voor de Global Destination for Shoes & Accessories.

Andere data

De opvolger is Gallery Shoes, dat zal vallen onder het al bestaande (mode)concept Gallery van beursorganisator Igedo Company. Eerder was al bekend dat Igedo de organisatie op zich zou nemen en dat de beurs ook naar een andere locatie zou verhuizen, maar ook de naam wordt nu gewijzigd, zo maakte de beurs bekend. Daarnaast zijn de beursdata bekendgemaakt: Gallery Shoes wordt gehouden van 27 tot en met 29 augustus 2017. Ook de volgorde van dagen is anders: van zondag tot en met dinsdag.

Een hoop veranderingen bij elkaar. Maar, zo zegt Philipp Kronen, ceo van de Messe Düsseldorf: “Doorgaan met GDS met een ander framework slaat nergens op. Alles moet opnieuw uitgedacht worden, op alle niveau’s.”

Drie factoren

Voor het verzekeren van het succes van Gallery Shoes spelen drie factoren een rol. Ten eerste de verhuizing naar een nieuwe locatie. De zomereditie vindt plaats in Areal Böhler in Düsseldorf. De tweede factor is de verschoven data. De beurs wordt nu gehouden van 27 tot en met augustus van zondag tot en met dinsdag.

Europese schoenenmarkt

En als laatste factor noemt Igedo de focus op de Europese schoenenmarkt. De doelstelling is dat 65 procent van de exposanten uit het buitenland komt. Ook Nederland wordt genoemd belangrijke markt. De nieuwe beurs wil zich vooral richten op het midden- en hoogsegment met zowel opkomende en gevestigde schoenmerken.

Tijdens de persconferentie deelde de nieuwe projectdirecteur Ulrike Kähler haar visie op Gallery Shoes: “Een sterke beurs is wat de industrie drijft. We kunnen alleen maar een sterke beurs bieden als we allemaal samen dezelfde richting opgaan.”

2018

Ook de termijnen voor 2018 zijn al bekendgemaakt: In 2018 vindt de wintereditie plaats van 11 tot en met 13 maart en de zomereditie van 2 tot en met 4 september.