TOP

Gespot op Kleine Fabriek

Was het de Tour de France of het warme weer? Hoe dan ook: de 21ste editie van Kleine Fabriek werd niet platgelopen door retailers. Bengels was er natuurlijk wel bij en zette een deel van de nieuwe namen en collecties op een rijtje.

Tumble ‘N Dry legde de nadruk deze keer op hun onlangs gelanceerde newborn collectie Zero. Deze fleurige collectie – met maat 50-68 bedoeld voor de allerkleinsten, is een aanvulling op het bestaande Lo, Mid en Hi assortiment.

Kleine Fabriek ss16 1

 

Kleine Fabriek ss16 2

Het was al bekend, maar nu was’ie ook echt te zien: de Nik & Nik kindermodecollectie van mode-ontwerpster en voormalig presentatrice Nikkie Plessen. De meisjescollectie viel op door opvallende prints van onder andere ijsjes en watermeloenen en de lichtroze, -blauwe en -groene accenten. 

Kleine Fabriek ss16 5

Kleine Fabriek ss16 6

Mertex uit Breda stond er met een grote bezetting, waaronder het van oorsprong Britse merk Jellycat. Het inmiddels razend populaire knuffeldierenassortiment is uitgebreid met talloze maten, kleuren en figuren. 

Kleine Fabriek ss16 3

Kleine Fabriek ss16 4

De Deense kinderkleding van Danefae bestaat tien jaar, en wordt het SS2016 seizoen opnieuw geïntroduceerd in Nederland door Laila Kristensen van Nordic Goods. De stoere vikingprints – voor zowel jongens als meiden – waren één van Bengels’ absolute favorieten.

Kleine Fabriek ss16 8JPG

Kleine Fabriek ss16 9JPG

Wel helemaal nieuw is het Deense Dyr – Deens voor dier – dat ook door Nordic Goods wordt gedistribueerd. Uiteraard met dierenprints als rode draad door de collectie.

Kleine Fabriek ss16 7JPG

Het gloednieuwe casual kledingmerk Little District stond deze editie voor het eerst op Kleine Fabriek

Kleine Fabriek ss16 10

En wie nog wat inspiratie kon gebruiken, kon z’n hart ophalen bij onder andere de 3D trend installations. Aan de zolen van deze schoenen zitten krijtjes bevestigd voor een wel heel bijzondere (kinder)tekening.

Kleine Fabriek ss16 11