TOP

Gfk kwartaalcijfers kindermode juni-augustus

In het kwartaal juni tot en met augustus 2013 zijn de bestedingen in kindermode gedaald met 8 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012.

De afnemende bestedingen in het kindermodesegment worden veroorzaakt door een combinatie van minder gekochte stuks en afname van het gemiddeld besteed bedrag. De bestedingscijfers over de totale modebranche van juni tot en met augustus 2013 laten zien dat de uitgaven aan kleding nagenoeg gelijk zijn gebleven (-1%). Zowel het aantal gekochte stuks als het gemiddeld besteed bedrag zijn stabiel. Dit blijkt uit onderzoek van Bengels/Textilia uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK.

Maandcijfers augustus

In de maand augustus zijn de bestedingen aan mode (totaal van vrouwen-, mannen-, baby-, kindermode en bodyfashion) in Nederland licht gedaald (-3%) ten opzichte van een jaar eerder. Deze afname wordt veroorzaakt door minder gekochte artikelen (-4%). Positiever is dat het gemiddeld besteed bedrag wel is gestegen.

Zelfstandige modezaken

De bestedingen bij zelfstandige modezaken kregen in augustus 2013 ook een klap te verduren; er is een daling van 10 procent genoteerd. Deze trend is al sinds november 2011 merkbaar. De zelfstandigen hebben het vooral lastig door de verminderde verkoop van het aantal gekochte stuks (-16%). Het gemiddeld besteed bedrag is daarentegen gestegen.