TOP

Kinderkledingzaak Sari Marijs doneert 5000 euro

Sara Kakebeen, eigenaar van kinderkledingzaak Sari Marijs in Ede heeft kleding ter waarde van 5000 euro gedoneerd aan de stichting Kledingbank Ede. Bengels sprak met haar.

Waarom een donatie?
”Je moet denken aan je medemens. Ik vind de stichting een mooi initiatief en ik wilde daar graag aan meewerken. Ik vind de kledingbank net zo belangrijk als de voedselbank. Het een eerste levensbehoefte. Kleding wordt vaak gezien als een luxe, maar dat is niet waar. Heel veel mensen kunnen zich geen leuke en goed kwalitatieve kleding veroorloven of hebben net te kort om kleding te kopen voor hun kinderen, zeker nu met de crisis. Als ouders geen fatsoenlijke kleding kunnen kopen voor hun kinderen, dan is dat een groot probleem. Kinderen kunnen best hard zijn tegenover andere kinderen over hoe ze eruit zien of wat voor kleding ze dragen. Ik vind het daarom altijd erg belangrijk dat je je kind goed kleedt. Met deze donatie kan ik toch een handje helpen.’’

Wat voor kleding heb je gedoneerd?
”Ik heb zwangerschaps – en kinderkleding gedoneerd. Ik had kleding over na het seizoen, dus je kan ervoor kiezen om het ergens in op te slaan, maar ik heb er voor gekozen om het te doneren. Ik had het over, dus waarom niet. Het is een gift, en ik sta achter de stichting.’’

Waarom deze stichting?
”Ik heb goede contacten met de kledingbank. Ik ben zelf ooit begonnen met tweedehands kleding, dus vandaar dat ik op dit idee kwam.’’

Ga je door met doneren?
”Ja, zeker. Ik ga elk jaar een donatie geven aan de stichting. Ik houd toch altijd wel kleding over, dus dan kan ik dat mooi geven aan de stichting.’’

Over stichting Kledingbank Ede
Kledingbank Ede is een stichting die het mogelijk maakt goed bruikbare kleding en schoenen weg te geven aan inwoners van Ede die niet de financiële mogelijkheden hebben om kleding te kopen.

http://www.sarimarijs.nl/