TOP

Grotere winkels mogen meer klanten toelaten

Winkels met een groter winkelvloeroppervlak dan 50 vierkante meter mogen met ingang van 16 maart meer klanten ontvangen. Het is dan toegestaan om één klant per 25 vierkante meter toe te laten met een maximum van 50 klanten tegelijk per winkel.

Dat maakte demissionair premier Mark Rutte bekend tijdens de persconferentie over de coronamaatregelen voor de komende tijd. Wat blijft gelden is het timeslot van minimaal tien minuten, alleen winkelen en minimaal vier uur van tevoren tussen de afspraak en het winkelen zelf. Rutte zei erbij dat de huidige besmettingscijfers geen grote versoepelingen toelaten, maar dat er wel ruimte is voor correcties en kleine aanpassingen.

De avondklok blijft gehandhaafd, met een uitzondering voor de verkiezingsdagen op 15, 16 en 17 maart. Ook is zwemles voor kinderen weer toegestaan vanaf 16 maart en mogen mensen vanaf 27 jaar weer buiten sporten op sportaccommodaties. Het is de bedoeling dat er rond Pasen nieuwe stappen worden aangekondigd, onder andere voor de horeca en detailhandel.

Credit beeld: Bengels