TOP

Hoe gaat het met Airforce?

Regelmatig neemt Bengels een merk in het kindersegment onder de loep met de vraag ‘hoe gaat het?’. Ditmaal spreken we met Romy Kelner, sales representative van Airforce.

Hoe gaat het met Airforce?
“Airforce heeft een heel goed winterseizoen gehad. We hebben de laatste jaren wel veel zeilen bij moeten zetten, maar dat geldt voor meer merken natuurlijk. Er is altijd wel een enkeling waarbij de verkoop iets minder verloopt, maar over het algemeen hebben onze klanten goed verkocht en hebben we positieve reacties ontvangen.”

Wat zijn de bestverkochte items?
“De bestverkochte items zijn onze casual parka’s. Parka’s met imitatiebont verkopen we vanaf 139,95. De variant met echt bont loopt tot 199 euro. Vooral de gekleurde jassen lopen erg goed zoals powder pink, pastel yellow en bottle green. Daarnaast wordt onze skilijn ook goed opgepakt. Vooral de items met sterren waren erg populair. Voor 130 euro heb je een te gekke skibroek met sterren en de jassen lopen uiteen van 139 euro tot 269 euro. Maar de bestsellers zijn echt de casual parka’s.

Is er nieuws te vertellen over de collecties? 
“Voor het aankomende winter seizoen gaan we gebruik maken speciale prints die worden ontwikkeld door middel van een 3D-printer. De jassen worden per kleur geprint. Dus als we een bloemenprint hebben met zes kleuren dan moet de jas zes keer worden geprint. Het resultaat is ontzettend mooi. De jassen kosten 139 euro.” 

Hoe denkt Airforce mee met de retailer?
“Airforce heeft met al haar klanten echt een onwijs goede samenwerking. We leveren onze klanten beeldmateriaal en zorgen voor goede voorraden. We gaan ook naar de winkels om te helpen met etaleren en als er iets bijzonders is, dan zijn we er bij.”

Wat staat er nu op de planning? 
“We gaan ons nu focussen op de zomercollectie en dan vooral de zomerjassen. We willen in december weer iets leuks organiseren voor onze klanten. Dat hebben we vorig jaar ook gedaan en dat pakte heel goed uit. We merken dat klanten daar echt behoefte aan hebben.”

Verkoopinformatie:
Romy Kelner
romy@air-force.nl
023-573 6181
Website: www.air-force.nl

Verkooppunten: 85 in Nederland
Collecties: 1 wintercollectie en 1 zomercollectie per jaar
Maten: voor baby’s vanaf 3 maanden tot volwassenen
Prijssegment: midden-hoog