TOP

Hoe gaat het met Albababy?

Regelmatig neemt Bengels een merk in het kindersegment onder de loep met de vraag ‘hoe gaat het’? Ditmaal spreken we Saskia de Groot van distributeur Stones Kids Agency en webshop Pimp Your Kids. Zij vertegenwoordigt het merk Albababy in Nederland.

Wanneer is het merk van start gegaan en waarom?

 

“Eigenaresse Majken Banke begon met het naaien van kleding voor haar eigen dochters en haar handwerk viel in de smaak bij meer mensen. Ze begon kleinschalig met de productie van kleding. In 2010 besloot ze te starten met Albababy. Het merk werd overigens al gauw een succes, want het stond hetzelfde jaar op de cover van de Spaanse Vogue.”

 

 

Hoe omschrijf je de stijl van Albababy?

 

“Comfortabel, een tikje sportief met een vleugje retro. De stoffen worden met zorg gekozen en de kleding is onderling goed te combineren. Dit zorgt ervoor dat de kleding in setjes wordt gekocht.”

 

 

Hoe is het afgelopen verkoopseizoen gegaan?

 

“In Nederland zien we een stijgende lijn. In België is Albababy al een tijdje een hype en dat is nu aan het overwaaien naar Nederland. De doorverkoop is bij al onze klanten in ieder geval erg goed.”

 

Wat was de absolute bestseller van dit verkoopseizoen?

 

“De vesten en shirts doen het altijd erg goed, datzelfde geldt voor de broekjes met het iets lagere kruis.”

 

 

Hoe maakt Albababy het de kindermoderetailer makkelijker tijdens deze moeilijke tijden?

 

“Via de handige b2b-site is nabestellen een eitje. Het merk levert divers en erg goed fotomateriaal aan. Bij de agent in Nederland kan de de collectie bekeken worden en er wordt hulp geboden bij het samenstellen van de setjes.”

 

 

Wat zijn de toekomstplannen van het merk?

 

“Vanaf volgende winter worden er soksloffen toegevoegd aan de collectie en in de afgelopen collecties zijn maillots en sokken toegevoegd. Er was vraag vanuit de klant naar maillots en sokken die bij de kleding past. Wat betreft Nederland zijn we van plan nog bekender te worden bij het publiek en het merk wil graag groeien wat betreft het aantal verkooppunten.”

 

 

Op welke beurzen/events is Albababy dit jaar aanwezig?

 

“Albababy zal onder andere te vinden zijn op de Amsterdamse Kleine Fabriek, Playtime in Parijs, Bubble in Londen en het Deense CIFF Kids.”

 

Hoe gaat het met Albababy 3

Hoe gaat het met Albababy 4