TOP

Hoe gaat het met Looxs?

Meisjesmodemerk Looxs bestaat bijna twee jaar en introduceert vanaf volgend seizoen twee nieuwe matenreeksen: Mini en Little. Mede-oprichter Katja de Bot vertelt over de nieuwste ontwikkeling en de toekomstplannen voor Looxs:

Waarin onderscheidt Looxs zich tussen alle kindermodemerken?

“Onze collecties worden met heel veel passie, liefde en aandacht gemaakt door een klein, maar erg leuk team. We doen alles zelf, van ontwikkeling tot shoots en social media. Dat we zo dicht op het product zitten zie je terug in onder andere de pasvorm, de details en de afwerking, alles is van hoge kwaliteit. We geven liever een kwartje meer uit als het product daardoor mooier wordt.”


Hoe gaat het met Looxs?

“We zijn heel tevreden. Aanstaand seizoen komen de nieuwe lijnen Mini en Little erbij. Mini is verkrijgbaar in de matenreeks 68-92 en Little in 92-128. Het zijn heel andere collecties dan onze bestaande Girls-lijn. Die was verkrijgbaar vanaf maat 104, vanaf volgend seizoen zijn ze verkrijgbaar vanaf maat 116. De reden dat de lijnen zo anders zijn, is omdat we denken dat het Girls-meisje uit groep 8 het echt niet leuk vindt om een meisje uit groep 3 in dezelfde kleding te zien lopen. In de Little-collectie zit bijvoorbeeld geen jumpsuit, die kunnen ze niet aan- en uittrekken. Alle lijnen blijven Looxs, maar net iets anders.”

Wat kun je zeggen over de nieuwste lente- en zomercollectie 2019?

“Op dit moment zijn de agenten op pad met de nieuwste pre-spring-collectie, deze wordt begin december uitgeleverd. Er wordt supergoed op gereageerd, pre-spring is sporty, casual en een beetje preppy. Je ziet veel rood, wit en blauw. De zomercollectie zal in dezelfde lijn worden voortgezet. Dat spreekt het grotere meisje heel erg aan. We zijn wat meer met hardere kleuren gaan werken, die waren in zomer 2018 juist wat afgezwakt. Voor de collectie hebben we advies gevraagd aan een aantal tieners waarmee we zijn gaan winkelen in Antwerpen. We vinden hun mening belangrijk, je ziet dat ze heel andere items leuk vinden dan de winkelier inkoopt, die speelt het toch vaak wat veiliger. Om de collecties wat spannender te maken zie je naast de preppy look daarom ook ruiten, strepen, off shoulder tops, panterprint met een strik, sweatpants met een knalgeel vest erop, zilver, groentinten en een heel gaaf all over sterrendessin. De hoogzomercollectie bevat onder ander rood, wit en zwart.”

Wat zijn de toekomstplannen en verwachtingen?

“Ons team is nu ook heel erg op meisjes gericht. We hopen Mini en Little in de toekomst uit te breiden naar twee leveringen. Eigen winkels zijn geen droom, wellicht ooit in de vorm van een pop up store. Wat betreft het buitenland: in België gaan we steeds beter, die zijn nu enorm aan het plussen met de pre-spring levering. De Belgische markt groeit langzamer dan in Nederland, daar is iets meer geduld voor nodig en dat is prima.”