TOP

Hoe gaat het met Starfreak?

Regelmatig neemt Bengels een merk in het kindersegment onder de loep met de vraag ‘hoe gaat het’? Ditmaal spreken we met Ron Koldeweid, mede-oprichter van Starfreak.

Hoe omschrijf je Starfreak?

 

“Starfreak bestaat sinds 2012, sinds 2016 is de collectie compleet gericht op meiden in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Onze missie is om de mooiste kleren voor de toekomstige generatie te ontwerpen die op een eerlijke manier zijn geproduceerd. Ontwerpen die in de wereld van vandaag en morgen passen.”

 

 

Hoe gaan jullie dat aanpakken?

 

“We gaan een stichting oprichten voor het behoud van onze oceanen. Concreet gezegd willen wij een percentage van iedere verkoop in een potje stoppen en dit komt 100% ten goede aan het goede doel. De productie vindt exclusief plaats in fabrieken in de EU. Al onze producten worden vervaardigd van natuurlijke materialen en van de best beschikbare kwaliteit. Ook onze stoffen en garens worden geproduceerd in Europa. We werken zo veel mogelijk met milieuvriendelijke materialen en zijn altijd op zoek naar de beste milieuvriendelijke beschikbare productiemethodes.”

 


Wat bieden jullie de retailer?

 

“Wij helpen onze verkooppunten zodat zij on- en offline Starfreak goed verkopen. Bij een verkooppunt in Heiloo hebben wij bijvoorbeeld displaymateriaal geleverd en geholpen met een modeshow. Verder gaan wij op onze site niet in de sale en mogen winkels ingekochte items wisselen voor andere items uit de collectie als wij het nog op voorraad hebben. Daarnaast hebben wij geen minimale orderhoeveelheid, leveren franco aan huis in binnen- en buitenland, ook als je als winkel maar één item nabestelt.”

 

Starfreak 2

 

Starfreak 3