TOP

Innovatie: kinderschoen die meegroeit

The Shoe That Grows heeft met een crowdfundcampagne ruim 100.000 dollar opgehaald om kinderen in arme landen schoenen te geven waar ze vijf jaar op kunnen lopen.

The Shoe That Grows heeft een schoen ontworpen waar kinderen vijf jaar lang op kunnen lopen, omdat hij mee groeit met de voet. De schoen is bedacht om kinderen in arme landen een paar duurzame schoenen te kunnen geven. Om dit project te financieren heeft bedenker Kenton Lee een crowdfundcampagne opgezet: er is inmiddels ruim 100.000 dollar opgehaald.

Kinderen kunnen zo lang doen met de schoenen omdat ze als het ware met de voet meegroeien. Alle onderdelen van de sandalen zijn verstelbaar met drukknopen zodat ze steeds langer en breder worden. Om te zorgen dat ook het materiaal vijf jaar mee gaat is de sandaal gemaakt van kwaliteitsleer, samengeperst rubber en drukknopen. Ook zijn alle onderdelen uit elkaar te halen en los van elkaar te vervangen.

Volgens de initiatiefnemers is het belangrijk dat kinderen een paar schoenen hebben: zonder schoenen lopen ze kans ziektes op te lopen die via de grond worden doorgegeven. Momenteel worden de schoenen uitgedeeld in Ecuador, Haïti, Ghana en Kenia.