TOP

Bestseller Bengels: El en Eef in Rotterdam

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Eva Soares van El en Eef in Rotterdam: “Kinderen willen graag bij ons winkelen omdat we een speeltuin hebben.”

Het meest populaire kledingstuk in de winkel van Eva Soares? Dat zijn de spijkerbroeken. Eva: “Dat komt denk ik vanwege het weer: het is geen weer voor een korte broek, maar een lange broek zoals een jeans slaat wel aan. Ook de t-shirts (€ 35) van Little Eleven Paris vliegen de deur uit: daar staan teksten op als ‘life is a joke’ en grappige disneyfiguren.”

El en Eef verkoopt kleding van kleine merken die nog vrij onbekend zijn. Een voorbeeld van zo’n merk is Finger in the Nose. Soares: “Dit merk loopt heel goed. Het is kleding met een eigen stijl, heel anders dan wat je overal ziet. Maar dat past bij onze klanten; dat zijn vooral stijlvolle moeders die met fashion bezig zijn.”

Afwachten

Het merk Bellerose verkoopt een stuk moeilijker, zegt Eva. “Dat merk moet je echt kennen. Vaak denken mensen er even wat langer over na omdat het vrij duur is: een jurkje kost bijvoorbeeld 70 euro. Daarom wachten de meeste klanten de uitverkoop af en dan verkoopt het prima. Om de verkoop van dit merk een beetje te stimuleren geven we daarom in het seizoen ook af en toe wat korting op t-shirts (€ 40) en blousjes (€ 55).”

Bomberjacks

“Ik ben het meest enthousiast over de bomberjacks,” vertelt Eva. Waarom? “Voor het weer van nu zijn is de bomber een goede tussenoplossing. Dat de bomberjacks, maar ook de zomerjassen zo goed gaan verbaast me wel een beetje, want bij de inkoop hebben we daar juist minder verschillende modellen van ingekocht. Vorig jaar verkochten de bombers en zomerjassen namelijk helemaal niet zo goed vanwege het vroege voorjaar, en dan dragen de kinderen deze bijna niet. Met dit weer gaan ze juist super snel! Dat had ik echt niet verwacht.”

Tuin als klantenbinder

El en Eef hebben regelmatig evenementen om klanten naar de winkel te trekken. Die houden ze in de tuin die bij de winkel hoort. “Zo mochten kinderen met Pasen paaseieren zoeken in de tuin. Wie het gouden paasei won, kreeg een cadeaubon. Ook met Koningsdag hebben we de tuin gebruikt: er stond een springkussen in en ouders konden lekker zitten. Verder houden we er in de zomer af en toe modeshows.” Maar, de tuin is niet alleen leuk voor evenementen. Ook in de zomer is de tuin een echte klantentrekker. “Kinderen willen onder meer bij ons winkelen omdat we een speeltuin hebben. We hebben namelijk er ook een glijbaan en een schommel staan. Voor de ouders staan er tafeltjes, die blijven vaak na het winkelen daar nog even plakken omdat de kinderen willen spelen”, aldus Eva.

Bestellen via Facebook

De winkel is heel actief op Facebook, vertelt Eva. “We zetten daar foto’s op van kledingstukken en van de winkel, daar krijgen we altijd veel reactie op. Klanten kunnen ons mailen wanneer ze een product op Facebook zien dat willen hebben, dan sturen wij het op. In de toekomst willen we wel een webshop openen hoor, maar onze instelling was een stenen winkel en daar willen we ons voorlopig op richten.”

El en Eef is te vinden op Nieuwe Binnenweg 133c in Rotterdam.