TOP

JBC opent K3-webwinkel in Nederland

De Belgische kledingketen JBC die Studio 100 merchandise verkoopt, richt zich op Nederland met een webshop die uitsluitend kinderkleding zal verkopen.

Vanaf vrijdag 4 september 2015 heeft de JBC-webwinkel zijn Nederlandse website geopend. JBC is een Belgische keten die kleding verkoopt van verschillende Studio 100-figuren. JBC verkoopt onder andere kleding van Samson en Gert, Maya de Bij en K3.

K3 zoekt K3

De nieuwe zoektoch naar de opvolgers van de huidige K3 is de reden dat JBC de stap naar Nederland zet. Op 4 september is het nieuwe Nederlands-Belgische programma K3 zoekt K3 van start gegaan. De K3-hype die daarna mogelijk losbarst wil JBC voor zijn door de webshop juist die dag te openen.

Spotjes

Bart Claes, ceo van de kledingketen tegen Belgische krant De Tijd: “We gaan onze Nederlandse webwinkel in de spotlight zetten met tv-spotjes.” Deze spotjes worden tijdens het programma in de reclameblokken getoond. De Belgische kledingketen gaat in Nederland alleen kinderkleding verkopen, in tegenstelling tot België, waar de keten ook volwassencollecties verkoopt.

Hét moment

Tien jaar geleden opende het bedrijf vijf stenen winkels in Nederland. Dat liep slecht af, de winkels moesten al snel hun deuren sluiten. Claes: “De Studio 100-kleding werd toen ook verkocht door andere spelers. Nu is hét moment om ons merk in de kijker te zetten. Kinderen die met hun ouders naar het tv-programma kijken, zijn onze doelgroep.”