TOP

Bestseller Bengels: Niño kinderkleding in Hulst

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Miranda van de Wiele van Niño kinderkleding in Hulst. “De jogpants had echt wel even nodig voordat die acceptabel werd in het Zeeuwse modebeeld.”

“Dit jaar had Zeeland als laatste zomervakantie. Bij ons is de verkoop dus pas net weer goed opgestart”, begint Miranda van de Wiele van kinderkledingwinkel Niño. “De tweede week van augustus begon het allemaal weer wat beter te lopen. Veel winterjassen hebben we nog niet verkocht, die koopt men toch pas als de scholen gaan starten.”

Ninni Vi

Dit seizoen gaat de verkoop al best goed. Miranda: “Ondanks de late zomervakantie gaat het prima qua verkoop. Vooral Ninni Vi doet het goed voor de meisjes. Voor de jongens verkopen we veel Scotch.”

Anders winkelen

“Het is wel grappig om te zien dat de klanten voor jongens en meisjes anders winkelen. Bij meisjes gaat het er vooral om of het mooi is, prijs is dan minder van belang. Voor de jongens wordt er anders gewinkeld. Vaak is dat een mix qua prijs, dan kopen ze bijvoorbeeld een goedkope broek en een duurdere trui. De broek mag vaak goedkoper omdat jongens die sneller kapot maken dan meisjes.”

‘Bankhangbroek’

Miranda had niet verwacht dat de joggjeans het zo goed zou doen: “Toen de joggjeans net de winkel in kwamen zagen mensen het toch wel echt als een ‘bankhangbroek’. Het heeft dan ook heel lang geduurd voordat dat vooroordeel over de broeken weg ging en het acceptabel werd een jogpants ook aan te doen naar school bijvoorbeeld.”

Modebeeld

“Op die momenten merk je wel dat het in Zeeland wat langer duurt voordat zo’n item acceptabel wordt dan bijvoorbeeld in de Randstad. Het modebeeld is gewoon totaal verschillend van elkaar in die gebieden. Inmiddels is de joggjeans hier ook geliefd en zijn ze niet aan te slepen,” lacht Miranda.

Modeshow

Komend weekend is het modeweekend in Hulst en ook Miranda doet eraan mee: “Er is een soort modeshow op straat waarbij de modellen met setjes van verschillende winkels rondlopen. Wij doen ook mee en hebben voor onze modellen iets gevarieerds en kleurigs uitgezocht. Op die manier valt het goed op en oogt het geheel ook lekker fris. We zijn nu druk bezig met de laatste voorbereidingen voor dit weekend.”