TOP

Tiny Turtle en Airmighty ontwerpen Big&Tiny pettendesign [interview]

Kinderpettenmerk Tiny Turtle slaat de handen ineen met AirMighty, een lifestylelabel dat zich richt op klassieke Volkswagens.

De samenwerking resulteerde in de onlangs gelanceerde limited edition Big&Tiny duo-pack met daarin stoere snapback voor volwassenen en voor kinderen tot ongeveer vijf jaar. Bengels sprak met Elmer van de Vlasakker, mede-oprichter van Tiny Turtle.

 

Welke designs zijn er uitgebracht in samenwerking met Airmighty?

 

“We hebben een uniek design uitgebracht. Samen zijn we gaan ontwerpen en zijn we tot dit stoere design gekomen. Het model en design passen helemaal in het wereldje van skate, surf en oldtimer Volkswagenbusjes. Het Airmighty logo staat op de voorkant en de caps zijn verder geheel ontworpen en gefabriceerd volgens onze standards. De kindercap is verder compleet gebrand door Tiny Turtle, inclusief de taping aan de binnenzijde en logo aan de zijkant.”

 

 

Zijn er plannen voor uitbreiding op langere termijn?

 

“Wie weet! Het zou te gek zijn om straks over de hele wereld in allerlei coole shops te liggen. Maar we zijn vooral vanuit de liefde voor petten aan dit avontuur begonnen. Zonder grote marketing of reclamebudgetten zien we Tiny Turtle caps steeds populairder worden. Het is gewoon heel vet om op het strand in Frankrijk een stoer ventje met een van onze caps voorbij te zien lopen. Maar we staan altijd open voor leuke collabs met stoere merken die bij ons passen.”

 

 

En samenwerkingen op een ander gebied?

 

Wij zijn en blijven een exclusief pettenmerk voor kids. Daar zijn we goed en uniek in. Daarom zullen wij een duo-pack met een volwassen cap niet snel vanuit Tiny Turtle alleen maken. De volwassen cap uit de Airmighty collab heeft ook bewust geen Tiny Turtle branding. Een echte Tiny Turtle cap is ook geen volwassen cap die wij geschaald hebben naar een kindermaat. Het is een kinderpet met specifieke verhoudingen, materialen en specs.”

 

 

Wat zijn de plannen op de korte termijn?

 

Momenteel zijn wij druk bezig met de nieuwe modellen voor dit voorjaar. Deze designs zijn een mooie toevoeging op de huidige Tiny Turtle modellen. Het doel is om de collectie continu uit te blijven breiden. We hebben nog zoveel toffe ideeën!”

 

Tiny Turtle 1

 

Tiny Turtle 2

 

Tiny Turtle 3