TOP

Kinderen maken zich druk over uiterlijk

Kinderen op steeds jongere leeftijd maken zich zorgen over hun uiterlijk. Uit een Brits onderzoek blijkt dat zelfs kinderen van vijf zich hierover druk maken.

Kinderen jonger dan vijf maken zich al zorgen om hun uiterlijk, en 18 procent van kinderen onder de 16 jaar hebben er al eens een huilbui over gehad. Dit blijkt uit een Brits onderzoek van een website voor opvoeding dat gehouden werd onder 1.107 ouders.

Driekwart bewust van uiterlijk

Tegen de tijd dat de kinderen acht jaar oud zijn, is driekwart zich bewust van het uiterlijk. Voor hun vijfde levensjaar is een derde daar zelfs al mee bezig, dit meldt de Daily Mail.

Een kwart van de meisjes heeft weleens gehuild om hoe ze eruit zien. Jongens maken zich veel minder druk, van hen is maar 10 procent bang niet knap te zijn.

Ouders

Ruim 95 procent van de ouders is van mening dat de maatschappij te veel nadruk legt op het uiterlijk. Twee van de vijf ondervraagde ouders zegt dat hun kind zichzelf regelmatig vergelijkt met anderen.

Dit hebben zij niet van een vreemde; twee derde van de moeders vindt zichzelf minder aantrekkelijk dan andere vrouwen. Het merendeel, 80 procent, van de ondervraagde moeders maakt zich druk om hun uiterlijk en wel 39 procent heeft hierom een huilbui gehad.

Toch probeert 69 procent van de ouders duidelijk te maken dat innerlijk belangrijker is dan uiterlijk. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, 2 procent vertelt aan hun kinderen dat uiterlijk erg belangrijk is en dat ze moeten proberen er zo goed mogelijk uit te zien.