TOP

Kinderen van beroemdheden als fashion-icoon

Het is een trend in de mode-industrie. Steeds meer kinderen van celebrities proberen zich te vestigen in de modewereld. Ze zijn te zien in campagnes en fotoshoots en lopen catwalkshows voor grote kledingmerken.

Romeo Beckham (zoon van David en Victoria Beckham) heeft zich al aardig gevestigd in de fashion-industrie, maar zijn oudere broer Brooklyn heeft afgelopen week zijn eerste klus binnengehaald. Opmerkelijk is dat hij niet voor, maar achter de camera zal verschijnen. Hij is fotograaf voor de campagne van het nieuwste Burberry- parfum. De Beckham-kinderen zijn twee namen op de almaar groeiende lijst van kinderen van celebrities die carrière proberen te maken in de mode-industrie.

Ook Lou Doillon (dochter van Jane Birkin en director Jacques Doillon) heeft al een aardige carrière opgebouwd als model. Ze werkt met Vanessa Brun, 7 For All Mankind, H&M, Barneys, Chloé en Maje.

Dree Hemingway (dochter van Mariel Hemingway) is ook al groot in de mode-industrie. Ze heeft shows gelopen voor Giles, Opening Ceremony en Chanel en is te zien in de campagne voor Chloé, Tiffany & Co., Tory Burch en David Yurman. Verder was ze voor een aantal seizoenen het gezicht van Paco Rabanne’s ‘Lady Million’.

Bovengenoemde kinderen zijn al grote namen in de mode-industrie, maar er zijn nog genoeg nieuwe talenten voor de toekomst. Lily-Rose (dochter van Vanessa Paradis en Johnny Depp) heeft een show voor Chanel gelopen en staat ook in de nieuwste eyewearcampagne. Kaia Gerber (dochter van Rande Gerber en Cindy Crawford) heeft gewerkt met Versace.

Andere ‘rising stars’ zijn Dylan Penn (dochter van Sean Penn en Robin Wright), te zien in tijdschriften en campagnes voor Ermanno Scervino en Fay. Maar ook Zoe Kravitz (dochter van Lisa Bonet en Lenny Kravitz) timmert aan de weg. Zij is model voor Calvin Klein, Balenciaga, Coach en Eleven Paris.