TOP

Kinderschoenenwinkel Chabi’s viert officiële opening

In de Runstraat, één van de Negen Straatjes in het centrum van Amsterdam, hebben Julian en Saskia Koguchi begin december 2018 kinderschoenenwinkel Chabi's geopend. De officiële opening is dit weekend. Bengels sprak met Julian Koguchi.

Jullie zijn ruim een maand open: wat zijn de reacties?

“Eigenlijk krijgen we alleen maar positieve reacties. Zowel klanten als collega-winkeliers die zeggen: er is eindelijk een leuk winkeltje bij gekomen. Je ziet dat vooral ketens zich tegenwoordig in de 9 straatjes vestigen, terwijl authentieke winkels en diversiteit juist meer klanten trekt. Er is nu veel van hetzelfde in de buurt qua aanbod, en dan met name kledingwinkels.”

Hoe ben je op het idee gekomen om een kinderschoenenwinkel te openen?

“We hebben een zoontje van anderhalf jaar oud en een baby op komst. Op gegeven moment gaan de kinderen lopen en wil je goede schoenen hebben. Het viel me op dat er geen kinderschoenenwinkels in het centrum zitten. Met name ketens zoals Zara bieden wel een kinderschoenenassortiment aan, maar dat zijn wegwerpschoenen. Daarnaast heeft mijn moeder heel lang een winkeltje gehad in dit pand, ze repareerde kleding en verkocht zelfgemaakte kleding, strikjes en broches. Zij is nu 73 en stopte ermee, ik vond het jammer om de winkel zomaar te verhuren en dat daar zo’n inwisselbare winkel in zou komen. Het leek me leuk om zelf iets te proberen.”

Hoe zie het aanbod eruit?

“We hebben naast kinderschoentjes ook wat mutsen en sjaals. Er zijn sloffen van Glerups en schoenen van het merk Primigi. Ook hebben we schoenen van merk Bisgaard, Bergstein sloffen en snowboots van Olang, voor kinderen die bijvoorbeeld nog op wintersport gaan. We verkopen daarnaast ook schoenen van het Nederlandse merk Pinocchio en de regenlaarzen van Druppies zijn eveneens Nederlands.”

Wat voor rode draad zit er in jullie inkoop?

“Kwaliteit vind ik heel belangrijk. Wat je uiteindelijk ziet is puur onze smaak: dat is behoorlijk uiteenlopend. Er zijn klassieke schoentjes maar ook zeker wat trendy modellen, er is glitter en er zijn gouden schoentjes. De Italiaanse schoenen zijn allemaal ergonomisch verantwoord en het van echt leer. We willen voornamelijk dat voetjes goed worden ondersteund, kinderen moeten gelijk goed van start gaan met hun schoenen.”

Toekomst
“We willen uitbreiden qua matenrange: er komen grotere maten aan. Het valt me op dat Nederlandse kinderen behoorlijk grote voeten hebben. We willen tot maat 35, we zitten nu tot 27, 29. En qua merken kijken we ook naar uitbreiding. Het is een kleine winkel, dus we moeten selectief zijn en kunnen niet heel veel uitstallen, dat wordt rommelig.”

De officiële opening van Chabi’s vindt plaats op 2 februari om 15:00 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een glaasje bubbels of limonade te komen drinken, ook zijn er tijdelijke kortingen op het assortiment.