TOP

Nieuw merk: Holy Rebel

Leonora Nieuwenhuizen, oprichter van meisjesmodemerk Mim-Pi, presenteerde onlangs het nieuwe yogakinderkledingmerk Holy Rebel. Bengels sprak met Nieuwenhuizen.

Waarom een compleet nieuw merk erbij?

“Ik ben vijftig geworden en ik heb me voorgenomen om alleen nog maar dingen te doen die ik leuk vind. Dat is de reden dat ik met dit label ben begonnen. Mijn passies zijn onder andere reizen naar bestemmingen zoals India, Bhutan, Bali en Thailand én het ontwerpen van aparte dingen die je niet bij H&M of Zara zult vinden. En beetje opstandig en rebelious dus, vandaar ook: Holy Rebel.”

Was er behoefte aan yogakleding voor kinderen?

“Offline is het nieuwe luxe, ook voor kinderen. Een uurtje yoga of helemaal geen mobieltje of social media en helemaal zen is heel gezond voor ze. Maar de kleding is niet alleen geschikt voor yoga, het zijn lekkere, comfortabele items voor naar school, gym of ballet.”

Hoe ziet de eerste collectie van Holy Rebel eruit?

“De matenrange gaat van 116 tot en met 172, je ziet veel roze, zachte joggingstoffen, rekbare katoenen die mooi blijven, zacht velours, en mooie, wijze teksten zoals ‘never stop exploring’, ‘always be yourself’ en ‘be brave, be kind, be curious’.”

Wat zijn je plannen met het merk?

“Volgend seizoen willen we de collectie uitbreiden met meerdere kleuren en korte kimono’s die heel mooi zijn voor na het sporten, of gewoon heel hip op een spijkerbroek.”