TOP

Kledinglijn Boer Geert is een hit

Een slim bedrijf in het Drentse Nieuw-Buien besloot de populariteit van boer Geert van Boer Zoekt Vrouw uit te buiten met een kledinglijn.

De agrarische winkel Onrust in Nieuw-Buien kwam op het slimme idee om een slaatje te slaan uit het succes van Boer Geert, door een aantal kledingstukken van zijn logo te voorzien. Het gaat om een T-shirt, een bodywarmer en een kinderoverall met een opdruk van een geelgroen ovaal met een aardbei in het midden. De prijzen variëren van 14,95 euro voor een t-shirt tot 29,95 euro voor de overall en 39,95 euro voor de bodywarmer.

10 duizend Facebook-likes

Voor zeven euro extra kunnen klanten een uitspraak van de boer op het item laten drukken: “Even ruiken, even voelen. Ja, dat vind ik belangrijk” of “Ik ben wel voor emancipatie maar een vrouw kan het beter”. De winkel zelf is verbaasd over het succes van de collectie, vertelt verkoopster Alberta Engelkes aan het tv-programma Vandaag de Dag. “Dit weekend hebben we de collectie op Facebook gezet en daar hadden we in no-time 10 duizend likes op. Nu komen bestellingen uit het hele land binnen.”

Geen juridische stappen

Boer Geert zelf was niet op de hoogte van de actie, maar in een reactie aan De Telegraaf laat hij weten geen juridische stappen te ondernemen. “Ik ben niet op geld belust. En wie wil er nu geen T-shirt van mij hebben?” Wellicht is de boer, die door kijkers van Boer Zoekt Vrouw ook wel ‘Geile Geert’ wordt genoemd, blij om eens met kleding in plaats van zijn grote libido geassocieerd te worden.