TOP

Kledingwinkels bijna gelijke omzet in februari 2024

Kledingwinkels hebben in februari 0,1 procent minder omgezet dan in februari 2023, meldt het CBS. De online kledingomzet daalde behoorlijk met een omzetdaling van 10,2 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De winkels in schoenen en lederwaren deden het beter dan de kledingwinkels. In februari is er 2,8 procent meer omgezet dan in februari 2023.

Kledingwinkels slechter dan het gemiddelde

In februari 2024 is de detailhandel in zijn totaliteit erin geslaagd om een omzetgroei van 3,0 procent te realiseren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, februari 2023. Het verkoopvolume was 2,7 procent hoger. Binnen de foodsector steeg de omzet met 1,4 procent en de non-foodsector liet een stijging van 3,9 procent zien. Online was er een toename van 5,3 procent in de omzet ten opzichte van het voorgaande jaar.

omzet deelbranches detailhandel februari 2024
Bron: CBS

Online omzet ongeveer gelijk

De online omzet van kleding en modeartikelen was in februari 10,2 procent lager dan in februari 2023. Aanzienlijk slechter dan het gemiddelde en samen met consumentenelektronica de enige dalers. Onder online wordt verstaan zowel webwinkels met hoofdactiviteit verkoop via internet, als winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is.

online omzet naar branche februari 2024
Bron: CBS