TOP
kledingwinkel omzet

Kledingwinkels flink hogere omzet in maart 2024

Kledingwinkels hebben in maart 9 procent minder omgezet dan in maart 2023, meldt het CBS. De online kledingomzet daalde echter met een omzetdaling van 4,6 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De winkels in schoenen en lederwaren deden het net zo goed als de kledingwinkels. In maart is er 9,5 procent meer omgezet dan in maart 2023.

Kledingwinkels beter dan het gemiddelde

In maart 2024 is de detailhandel in zijn totaliteit erin geslaagd om een omzetgroei van 4,8 procent te realiseren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maart 2023. Het verkoopvolume was 4,4 procent hoger. Binnen de foodsector steeg de omzet met 2,3 procent en de non-foodsector liet een stijging van 6,2 procent zien. Online was er een toename van 2,3 procent in de omzet ten opzichte van het voorgaande jaar.

omzet deelbranches detailhandel maart 2024
Bron: CBS

Online omzet weer gedaald

De online omzet van kleding en modeartikelen was in maart 4,6 procent lager dan in maart 2023. Aanzienlijk slechter dan het gemiddelde en samen met consumentenelektronica de enige dalers. Onder online wordt verstaan zowel webwinkels met hoofdactiviteit verkoop via internet, als winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is.

online omzet naar branche maart 2024
Bron: CBS