TOP
kledingwinkel omzet

Kledingwinkels lagere omzet in april 2024

Kledingwinkels hebben in april 1,4 procent minder omgezet dan in april 2023, meldt het CBS. De online kledingomzet steeg echter met een omzetstijging van 2,7 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De winkels in schoenen en lederwaren deden het beter dan de kledingwinkels. In april is er 0,9 procent meer omgezet dan in april 2023.

Kledingwinkels slechter dan het gemiddelde

In april 2024 is de detailhandel in zijn totaliteit erin geslaagd om een omzetgroei van 2,3 procent te realiseren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, april 2023. Het verkoopvolume was ook 2,3 procent hoger. Binnen de foodsector daalde de omzet met 0,4 procent en de non-foodsector liet een stijging van 3,8 procent zien. Online was er een toename van 8,8 procent in de omzet ten opzichte van het voorgaande jaar.

omzet deelbranches detailhandel april 2024
Bron: CBS

Online omzet in de plus

De online omzet van kleding en modeartikelen was in april 2,7 procent hoger dan in april 2023. Aanzienlijk slechter dan het gemiddelde. Onder online wordt verstaan zowel webwinkels met hoofdactiviteit verkoop via internet, als winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is.

online omzet naar branche april 2024
Bron: CBS