TOP
kledingwinkel omzet

Kledingwinkels omzet omhoog in augustus 2023

Kledingwinkels hebben in augustus 5,3 procent meer omgezet dan in augustus 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume daalde echter, namelijk met 6,0 procent. De online kledingomzet deed het slechter met een omzetdaling van 0,6 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De winkels in schoenen en lederwaren deden het iets slechter dan het gemiddelde. In augustus is er 4,2 procent minder omgezet dan in augustus 2022. Het verkoopvolume was echter 0,3 procent hoger.

Kledingwinkels zelfde als het gemiddelde

In augustus 2023 is de detailhandel in zijn totaliteit erin geslaagd om een omzetgroei van 5,9 procent te realiseren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, augustus 2022. Echter, het verkoopvolume daalde met 2,1 procent. Binnen de foodsector steeg de omzet met 6,3 procent, terwijl de non-foodsector een groei van 4,3 procent liet zien. Bovendien werd er online een toename van 3,6 procent in de omzet genoteerd ten opzichte van het voorgaande jaar.

omzet deelbranches detailhandel augustus 2023
Bron: CBS

Online omzet licht gedaald

De online omzet van kleding en modeartikelen was in augustus 0,6 procent lager dan in augustus 2022. Alleen de voedingsmiddelen en drogisterijen lieten een plus zien waardoor alle online omzet bij elkaar een gemiddelde stijging van 3,6 procent laat zien vergeleken met augustus 2022. Onder online wordt verstaan zowel webwinkels met hoofdactiviteit verkoop via internet, als winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is.

online omzet naar branch augustus 2023
Bron: CBS