TOP

Koel4kids verkocht aan Portugese kinderschoenenfabriek

Het Nederlandse kinderschoenenmerk Koel4kids krijgt een Portugese eigenaar.

Na 10 jaar vinden Heidy van Elk en Vanessa Wijsmuller, in 2006 de oprichters van Koel4kids, het tijd voor een nieuwe uitdaging. Het kinderschoenenmerk is verkocht aan de Portugese kinderschoenenfabriek Liago Lda.

De afgelopen tien jaar lopen en liepen honderdduizenden kinderen op de schoenen van Koel4kids, zegt het merk in een persbericht. Toch denkt het merk dat Koel4kids de beste toekomst heeft als onderdeel van een groter en internationaal georiënteerd bedrijf.

Koel4kids werkt al zes jaar samen met de kinderschoenenfabriek Liago. Het is een Portugees familiebedrijf dat al jaren actief is op de Nederlandse, Belgische en Scandinavische markt. Het bedrijf telt 180 medewerkers en ruim dertig jaar ervaring.

Consumentenprijzen

Door de steeds hogere productiekosten zijn de consumentenprijzen steeds verder gestegen, terwijl de marges onder druk kwamen te staan. Dat een fabriek nu de eigenaar is geworden ziet het merk als een grote kans om de prijzen weer scherp te krijgen en de marges voor retailpartners te verbeteren.