TOP

Krijgdekleertjes wint Circulair Compliment

Deze week was het tijd voor de derde editie van de Utrechtse Duurzame Week, waarbij onder andere de duurzaamheidsprijs genaamd 'Circulair Compliment' werd uitgereikt. Die ging ditmaal naar Krijgdekleertjes.

KrijgdeKleertjes faciliteert het ruilen van (kinder)kleding en speelgoed. Het is hierbij mogelijk om zowel online als offline te ruilen bij 30 ruilpunten in heel Nederland. Een volle tas kleren kan hierbij worden omgeruild voor een nieuw gevulde volle tas.

De vijf genomineerden – Hof van Cartesius, Stichting Community & Voedselsurplus, De 100% Gerecyclede Fles, Circular Cycling en Krijgdekleertjes – haalden afgelopen week zo veel mogelijk publieksstemmen op via social media. Hof van Cartesius behaalde de meeste publieksstemmen. De vakjury, bestaande uit Karin Thomas, Joost Brinkman en Klaas Verschuure, koos uiteindelijk de winnaar. Doorslaggevend was dat het volledige team van Krijgdekleertjes zich vrijwillig inzet. Het Circulair Compliment bestaat uit een winnaarsbeker en een cheque ter waarde van 1.500 euro. Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door ASR en de gemeente Utrecht.

Over Duurzame Week

Duurzame week werd in 2015 bedacht door Margit Végh en Koen Koope. Van 20 tot en met 27 oktober vond de derde editie van het evenement plaats. Een week lang kunnen geïnteresseerden op verschillende locaties rondom het Jaarbeursplein in Utrecht zich onderdompelen in alles wat met duurzaamheid en een duurzame toekomst te maken heeft. De week wordt gevuld met zo’n 80 presentaties, lezingen, discussies, muziek, workshops en entertainment.