TOP

Le Chic viert 10-jarig jubileum

De feestelijke collecties van het Nederlandse merk Le Chic bestaan dit jaar 10 jaar. Bengels sprak met Le Chics brand manager Inge Dommerholt over onder andere het jubileumjaar en de toekomstplannen.

Hoe heeft Le Chic zich ontwikkeld de afgelopen tien jaar?

“Na in 2008 opgestart te zijn met een comfortabele lijn in communiekleding, creëren we nu elk seizoen draagbare en feestelijke collecties voor meisjes, baby’s en pasgeborenen. Er is steeds meer vraag naar dráágbare feestkleding. Het moet niet alleen mooi zijn, maar ook comfortabel, betaalbaar en van duurzame kwaliteit. Ook daar spelen we met onze collecties op in. En na tien jaar geldt nog altijd: ‘every girl is a princess, and should feel like one.’”

Hoe onderscheiden jullie collecties zich van andere collecties?

“Onze jurken en rokken hebben net dat beetje extra hebben, onze tops en broeken zijn altijd iets bijzonders en we zijn altijd gul zijn met details zoals ruches, glamour en glitter. En alles past altijd goed; omdat we weten dat prinsessen ook graag buiten spelen. Le Chic volgt een eigen koers als het gaat om kleuren en stoffen, we volgen niet alleen de korte termijntrends.”

Hoe wordt het jubileumjaar gevierd?

“Met diverse winacties op social media hebben we ons rechtstreeks op consumenten gericht,. We hebben te gekke foto’s laten opsturen van moeders en dochters waarbij ze 10 limited edition mini me T-shirts konden winnen. Tot slot hebben we in het kader van ‘elk meisje is een prinses’ diverse uitjes voor het sprookjesbos weggegeven.”

Wat zijn de toekomstplannen voor nu?

“We gaan de prinsesjes wereldwijd opzoeken door expansie naar andere werelddelen, zoals Amerika en Azië. Elke dag is het feest, dat is ons doel. Daarom zien onze collecties er fantastisch uit, van betoverende jurken tot stijlvolle jeans. Bij Le Chic blijven speciaal en comfortabel hand in hand gaan: voor alle prinsessen, overal.”

Waar zie je Le Chic over tien jaar?

“Als een wereldmerk bekend bij alle prinsessen, van Tokio tot New York en van Jakarta tot Amsterdam. Le Chic is hard bezig een positieve ecologische voetafdruk achter te laten. Zo streven wij ernaar dat in de toekomst al onze collecties gemaakt zijn van hoogwaardig katoen, met een BSCI of ander duurzaamheidscertificaat. Stapsgewijs is dit onze bijdrage om ervoor te zorgen dat de wereld een betere en eerlijkere plaats wordt voor alle kinderen, in alle landen.”