TOP

Mart Visser presenteert kinderlijn bij V&D

De Nederlandse couturier Mart Visser heeft zijn nieuwe kindercollectie voor V&D getoond. Ook koos hij twee modellen uit voor de bijhorende campagne.

Modeontwerper Mart Visser organiseerde op zaterdag 13 en zondag 14 september modeshows in het Utrechtse en Eindhovense filiaal van de V&D. In totaal liepen 50 meisje, die waren geselecteerd uit 5000 inzendingen via Facebook. Zij showden de vier kinderjassen die Mart Visser heeft ontworpen. Dit meldt Nu.nl.

Winnaars

Van de 50 meisjes werden er twee uitgekozen om model te staan in de bijbehorende campagne. De jury, die bestond uit Mart Visser, Annemiek van Beek, de creatieve partner van Visser en Dennis Luyf van castingbureau Dutch Casting, koos uiteindelijk voor Luna (9) en Chelsea (6). Naast een rol in de campagne krijgen de twee winnaars ook een portfolio van Dutch Casting.

Eenmalig

De collectie is in principe eenmalig. “Maar wie weet komt er nog een vervolg. Het was in ieder geval erg leuk om te doen. Ik kijk vanuit mijn atelier op twee schoolpleinen, dat was de inspiratie”, vertelt Visser.

Maar het was niet alleen Vissers inspiratie. Visser prijst het idee van zijn creatieve partner Annemiek van Beek: “Annemiek heeft twee jonge dochters en eigenlijk was zij het die met het idee kwam om iets voor meisjes te maken. We hebben van vier jassen uit de vrouwencollectie een meisjesversie gemaakt. Mode voor kinderen maken is een heel ander verhaal. Ik ben blij dat ik de expertise van Annemiek had”, zegt Visser.