TOP

Grootste kinder- en babywinkel van Europa opent in België

Modegroep Orchestra heeft de grootste winkel met kinder- en babykleding geopend in Zaventem in België.

Op donderdag 4 september heeft Orchestra zijn eerste Belgische megastore geopend.  Er worden 20.000 producten aangeboden op een oppervlakte van 5000m². Hiermee is het de grootste winkel voor baby- en kinderartikelen in Europa.  

Producten

De winkel biedt producten aan van de eigen labels, Prémaman en Orchestra, en nationale labels. De kleding wordt gepresenteerd in duidelijke corners en shop-in-shops. Ook is er een kinderschoenenafdeling met merken als Puma en Nike, een sportkledingafdeling voor de jongsten en er is een koffiecorner met koffie van het merk Columbus.

Verder biedt Orchestra een herstelservice voor kinderwagens.  Wie een kapotte kinderwagen heeft kan deze inleveren en een vervangmodel lenen totdat de eigen wagen is gemaakt.

Per seizoen wordt het aanbod van Orchestra met ongeveer 3000 nieuwe artikelen vernieuwd. Dit zijn zo’n 120 artikelen per week. Co-oprichter Pierre Mestre vertelt over zijn winkel tegen Gondola.be: In deze winkel kunnen zwangere vrouwen, ouders, grootouders en kinderen voor alles terecht, en moeten ze dus niet langer van winkel tot winkel trekken. Wat het budget ook is. Je vindt hier immers zowel dure merkartikelen als prijselijke eigen merken.”

Ambitie

De eerste twee openingsdagen van de winkel verliepen goed. Er werd meteen een omzet van 220.000 gehaald. “We willen per vierkante meter zo’n 2500 euro draaien, wat het totaal zou brengen op 12 miljoen euro”,  vertelt Mestre.

 

Orchestra heeft als ambitie om de Ikea te worden van de baby- en kinderartikelen.