TOP

Miinto helpt moderetailers op weg met eigen webshop

Modeplatform Miinto komt met MyMiinto. Modeboetieks krijgen met deze uitbreiding de mogelijkheid om een eigen webshop op te starten.

Het online modeplatform Miinto komt met een aanvullende digitale oplossing voor de moderetailer. Modeboetieks konden hun producten al online verkopen op het platform, nu krijgen ze de mogelijkheid om ook een eigen webshop op te starten via MyMiinto.                                

Eigen plekje op internet

Na de pilotfase is MyMiinto nu gestart in vier landen: Zweden, Noorwegen, Denemarken en Nederland. Twintig winkels hebben hun eigen webshop opgestart via het platform. “MyMiinto is voor nieuwe boetieks, maar ook voor onze huidige aangesloten 200 shops. Veel boetieks dromen namelijk van hun eigen online shop, maar hebben de sprong nog niet durven wagen”, zegt Marc Kooiman, directeur Miinto Nederland, in een persbericht.

Miinto wil met de webshoptool moderetailers de kans geven om een eigen plekje op het internet te claimen. Elke boetiek krijgt hierdoor de mogelijkheid om een eigen online shop te beginnen. “De veranderingen in de e-commerce wereld gaan razendsnel, waardoor het erg belangrijk is dat we in staat zijn om continue te innoveren en concrete oplossingen te realiseren voor Nederlandse modeboetieks”, zegt Konrad Kierklo, ceo en oprichter van het platform Miinto, in het persbericht.

Omnichannelstrategie

“Miinto speelt hiermee steeds meer in op de omnichannelstrategie, waar de waarde van offline en online elkaar versterken”, laat het platform in het persbericht weten. “De persoonlijke online shop van de boetiek zorgt ook weer voor extra offline sales en vice versa. Dit is dan ook exact de reden dat MyMiinto in het leven is geroepen.”

Door MyMiinto kunnen de kleinste modeboetieks in korte tijd met al hun producten online komen. Alle orders worden direct doorgegeven aan het platform Miinto door de plug-and-play-oplossing. De voorraad blijft hierdoor bij beide platformen ‘up-to-date’.

Naar eigen wens

De online shop van de moderetailer kan op MyMiinto worden ingericht naar eigen wens. Met een paar klikken is het mogelijk om je eigen ontwerp aan te passen. De online shop kan door alle medewerkers van de boetiek worden bijgehouden omdat ‘het inrichten van de eigen shop super gemakkelijk is en door de uitgebreide handleiding erg gebruiksvriendelijk is’.

De kosten voor een MyMiinto shop zijn eenmalig 1499 euro en 59 euro per maand. Wanneer je nog geen MyMiinto klant bent geldt een speciale actie voor zwel een MyMiinto shop als een account op Miinto.

Om te zien hoe het werkt, kunnen moderetailers terecht op mymiinto.com