TOP

Mijn shop is top: Mevrouw Schaap

In deze rubriek gaat Bengels langs bijzondere kindermodewinkels. Want wat maakt de shop zo top? Dit keer is de beurt aan Claudia Fasseur van webwinkel Mevrouw Schaap.

Mijn shop is top: Mevrouw Schaap

 

In deze nieuwe rubriek gaat Bengels langs bijzondere kindermodewinkels. Want wat maakt de shop zo top? Dit keer is de beurt aan Claudia Fasseur van webwinkel Mevrouw Schaap.

 

Hoe omschrijf je Mevrouw Schaap?

 

“We bieden een luxe assortiment aan baby- en peutercadeaus en kinderkameraccessoires. Ik heb een aantal bekende en minder bekende merken zoals Elodie Details. Kwaliteit is voor mij het allerbelangrijkste. Spullen die nog heel lang mooi blijven.”

 

 

Hoe ben je de kindermodebranche ingerold?

 

“In werkte in de financiële wereld, raakte mijn baan kwijt en werd daarna zwanger van mijn dochter. Ik wist dat ik heel graag iets voor mezelf wilde beginnen. Toen mijn dochter werd geboren bestelde ik een knuffel bij Mevrouw Schaap. Op de site zag ik dat de website ter overname werd aangeboden. Dat leek me een mooie kans en ik heb de voors en tegens op een rij gezet. Mijn vriend motiveerde me om de knoop door te hakken. Wat begon met een knuffel, eindigde met een webwinkel.”

 

 

Hoe bevalt de webswinkel tot nu toe?

 

“November 2013 nam ik de shop over en ik heb er geen dag spijt van gehad. Je verkoopt iets positiefs, dan is het al gauw leuk. Ik heb vaak de neiging om dingen heel schattig en leuk te vinden. Daarom moet ik uitkijken dat Mevrouw Schaap niet vooral mijn persoonlijke smaak wordt. De originele webwinkel heb ik veranderd. Zo zijn er een aantal merken vervallen en nieuwe merken bijgekomen. En de shop is minder exclusief op knuffels gericht.”

 

 

Wat zijn je absolute bestsellers?

 

“De cot wrap van Safe Dreams. Dat is een soort bedbumper, maar dan ademend. Daarnaast is bijna alles van het merk Elodie Details heel populair. Ik denk door de prints en het materiaal. De kleuren spreken de mensen aan, het zijn allemaal lieve, zoete kleuren en de grafische prints zijn mooi. Het is lastig om mijn vinger op te leggen welk product het beste loopt, het gaat allemaal goed.”

 

 

Wat maakt jou een goede ondernemer?

 

“Dat zou ik niet weten, ik hoor van mensen om me heen dat ik een goede smaak heb. Ik denk niet dat ik beter ben dan een ander. Ik ben mezelf en koop in waarvan ik denk: dat gaat ‘m worden. En ja: daar zitten ook missers tussen.”

 

 

Wat zijn je toekomstplannen?

 

“Ik hoop door te groeien, met name op het gebied van kinderkamerstyling. Wie weet start ik ooit nog een eigen lijn of een stenen winkel. Ik denk namelijk dat de combinatie online en een stenen winkel elkaar versterkt. Ik heb producten die het in de webshop minder goed doen dan wanneer klanten de producten in het echt zien. De dekentjes van Fabulous Goose kosten 70 tot 90 euro. Dat is prijzig, maar wanneer klanten voelen hoe zacht ze zijn in werkelijkheid, zijn ze zo verkocht.”

 

 

Facts & Figures

 

Eigenaar: Claudia Fasseur

 

Merken: o.a. Happy Horse, Okiedog, Tuc Tuc, Aden + Anais, Bloomingville, 3 Sprouts.

 

Open sinds: “De winkel bestaat vanaf juli 2011, ik heb ‘m overgenomen medio november 2013.”

 

Website en -winkel: www.mevrouwschaap.nl

 

Wil je met jouw kindermodewinkel deelnemen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie@bengels.nl ovv ‘Mijn shop is top’. 

 

Mijn shop is top Mevrouw Schaap