TOP

Mijn shop is top: Nonna Nini in Nijmegen

In deze nieuwe rubriek gaat Bengels langs bijzondere kindermodewinkels. Want wat maakt de shop zo top? Dit keer is de beurt aan Saskia Gasperz-Vermeer, eigenaar van Nonna Nini in Nijmegen.

Waarom een eigen kindermodewinkel?

 

“Ik maak al heel lang kleding voor mijn kinderen, daar werd ik vaak op aangesproken. Toen ben ik op bestelling kleding gaan naaien, en dat liep nogal uit de hand. Destijds was Hyves populair, daarop ben ik wat ontwerpen gaan verkopen. Na Hyves stapte ik over op Facebook, en het werd steeds drukker; zelfs retailers wilden m’n kleding verkopen. Voordat ik in deze winkel zat, verkocht de toenmalige eigenaar mijn kleding. Toen zij ermee wilde stoppen heb ik de stoute schoenen aangetrokken.”

 

 

Waarom is jouw shop top?

 

Nonna Nini is een heel klein, ontzettend schattig winkeltje vol kleur. Dagelijk krijg ik complimenten over de zaak. Ik verkoop unieke producten; elk jurkje is uniek. Als mensen een bepaald model leuk vinden, verander ik er altijd iets aan zodat niemand in hetzelfde loopt. Nonna Nini kleding is herkenbaar, one of a kind, en heel betaalbaar.”

 

 

Omschrijf de Nonna Nini stijl eens.

 

“Bont, kleurrijk, we worden vaak vergeleken met Mim-Pi of Oilily. Voor kinderen zijn de items aantrekkelijk omdat ik werk met felle kleuren. Je ziet al zo veel grijs, pastel en zwart. Daarnaast werk ik met applicaties van allerlei dierenfiguren in een vintage stijl. En ik werk nooit met synthetische stoffen.”

 

 

Krijg je weleens opvallende opdrachten?

 

“Steeds vaker mag ik bruidskleding ontwerpen voor kinderen die bruidskindjes zijn tijdens een trouwerij. Dat is een hele eer, net als kleding voor een communie. Die mensen komen voor een heel mooie dag iets bij mij uitzoeken, dat vind ik bijzonder.”

 

 

Continu unieke stuks ontwerpen: dat is niet niks.

 

“Zeker niet, het is dag en nacht keihard werken. Maar het is ook een passie, ik vind het heerlijk om alle stofjes door m’n handen te laten glijden. En stralende kinderen maken alles goed. In deze tijd waarderen mensen vakmanschap en een uniek product steeds meer. Last van concurrentie heb ik dan ook niet, klanten ontdekken dat ze voor mij een jurk van €35 tot €40 kunnen kopen, de merken met soortgelijke ontwerpen zijn veel prijziger.”

 

 

Wat maakt jou een goede ondernemer?

 

“Ik zorg ervoor dat iedereen bij mij kan kopen, of je nu veel of weinig te besteden hebt. De klant staat op nummer 1, en we denken altijd mee. Soms ben je een uur of anderhalf uur bezig met een klant, maar ik vind het heel belangrijk als deze met een tevreden gevoel naar buiten gaat.”

 


Hoe zie je de toekomst van Nonna Nini?

 

“Doorgaan zoals ik dat nu doe, maar dan ook met jongenskleding. Hopelijk wordt Nonna Nini een bekende naam op het gebied van deze stijl. Wie weet laat ik de producten eens maken door mensen die moeite hebben om op de Nederlandse arbeidsmarkt een plekje te vinden.”

 

Facts & Figures

 

Eigenaar: Saskia Gasperz-Vermeer

 

Adres: Houtstraat 60

 

Personeel: “Mijn moeder helpt me. Mijn dochter van 15 zit nu op speciaal onderwijs, haar zou ik graag bij de zaak betrekken. Daarom loopt ze nu elke woensdag stage.”

 

Merken: Alleen Nonna Nini, en wat (merkloze) bijverkoop zoals petticoats.

 

Locatie: B

 

Winkeloppervlakte: 16 vierkante meter

 

Open sinds: maart 2015

 

Website en -winkel: www.nonna-nini.com

 

Wil je met jouw kindermodewinkel deelnemen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie@bengels.nl ovv ‘Mijn shop is top’.

Mijn shop is top Nonna Ninni