TOP

Miss Etam en FNG onderzoeken fusie

De eigenaar van de Nederlandse retailer Miss Etam, en het Belgische modebedrijf FNG, van ondermeer kindermodemerken Fred 'n Ginger, Baker Bridge en CKS, willen de komende maanden onderzoeken op welke manier de twee bedrijven kunnen worden samengevoegd.

De R&S Retail Group en het Belgische FNG laten in een persbericht weten dat ze gaan bekijken hoe de twee organisaties met elkaar kunnen samenwerken. Tegen de Belgische krant De Tijd zegt Dieter Penninckx, de ceo van FNG: “Of die resulteert in een fusie, een overname of een omgekeerde overname moet blijken over enkele maanden.”

De bedrijven hebben een gezamenlijke omzet van 350 miljoen euro: 250 miljoen komt bij FNG vandaan, 100 miljoen zit bij Miss Etam.

Bedrijven werken al langer samen

In mei 2015 ontkende FNG nog dat ze betrokken waren bij de overname. Ze zouden alleen een zelfde dienstverlener gebruiken. Nu komt uit het persbericht naar voren dat Miss Etam na de overname gebruik is gaan maken van het productieplatform van FNG, dat daarvoor eigen kantoren opende in Turkije, India en Hongkong.

De link tussen beide bedrijven is Roman & Stern -ceo Rens van de Schoor. Hij was eerder werkzaam bij de Coltex Retail Group, dat de merken Steps en Superstar in 2014 heeft verkocht aan FNG. De Nederlandse tak van FNG is de vennootschap NLB Fashion, en daar staat aan het roer diezelfde Rens van de Schoor. Volgens RTL Nieuws is Van de Schoor een stroman, wie de partijen achter Roman & Stern zijn blijft onduidelijk.

Van failliete modeketen naar beursgenoteerd bedrijf

Eind 2015 werd door R&S Holding een samenwerking opgezet met het bedrijf Dico International, van investeerder Peter Paul de Vries van Valu8 die grootaandeelhouder is. Dico International, ooit een beddenfabrikant, is een zogenaamde lege beurshuls, en werd door De Vries verkocht aan R&S Holding. De naam van Dico werd gewijzigd in R&S Retail Group en alle aandelen van de eigenaar van Miss Etam gingen over in de nieuwe beursgenoteerde nv.

Vorig jaar werd de failliete ketens Miss Etam en Promiss overgenomen van de familie Korijn. Het winkelbestand ging terug van 180 naar 100, de winkelhuren werden na onderhandeling verlaagd en een deel van het personeel moest vertrekken.