TOP

Modekleuren zomer 2018: stylingtips van onze trendwatchers

Paars, mintgroen, oranjegeel? Het zijn belangrijke modekleuren voor het volgende zomerseizoen. Maar waarin zie je ze terug? Wat zijn de basiskleuren, en wat de accentkleuren? Bij de nieuwe kleurkaarten met modekleuren voor zomer 2018 die abonnees van Bengels hebben ontvangen bij editie 3, 2017, horen behalve de praktische ‘handleiding’ in het blad ook deze stylingtips van onze trendwatchers.

Vrouwenmode, stylingtips van Christine Boland

VROUW TRENDY Zomer 2018 omarmt diversiteit en de kleurkaart reflecteert dat. Binnen één kleurfamilie zien we uiteenlopende tonen, zoals warm oranjeroze naast een koude pink, of licht met fel of juist in contrast met onverwachte accenten, bijvoorbeeld zacht roze met fel rood. Hetzelfde fenomeen geldt voor groenen in allerlei schakeringen. Paars neemt de rol van blauw over in driekleurige combinaties of zorgt voor vernieuwing in combinatie met uitgesproken kleuren als oranje, bruin, ‘stopverf’, geel en rood.

VROUW KLASSIEK De essentie van het volgende zomerseizoen is dat tegenstellingen de dialoog aangaan. In zowel silhouetten en sfeer als in kleurgebruik. Daarom zien we een roze met een rood in één outfit en kan oranje disruptief werken in een donkerdere outfit of in een andere kleurfamilie. Mintgroen is sterk in opkomst en rood-wit-blauw wordt donkerder of lichter. Het gevoel is simpel, maar de uitwerking juist bijzonder.


Mannenmode, stylingtips van Mehtap Gungormez

MAN TRENDY Grijs- en beigetinten voeren de boventoon in de zomer van 2018. Dat hoeft niet saai te zijn. Accentkleuren als donkerpaars en felgeel geven het matte grijs een levendig karakter. Daarnaast zien we dat donkergroen – in verschillende varianten – nog altijd onmisbaar is. Vooral broeken en jassen in die kleur worden gecombineerd met diepe blauwtinten voor een stijlvolle uitstraling.

MAN KLASSIEK In het klassieke segment zien we veel ton-sur-ton-combinaties, zowel in pastellen als in de verschillende blauwtinten. Hier vormt koraalroze een fris contrast op de neutrale grijs- en beigetinten. Tegenover de lichte kleuren staan opvallend veel donkere tinten. Vooral donkerbruin en –blauw worden toegepast op slank gesneden pakken met een subtiele retro-uitstraling.


Street X active, stylingtips van Jan Agelink


Zachte pastels blijven een grote rol spelen in het palet voor de zomer. Belangrijke nieuwkomer is een krachtig oranjegeel dat een sleutelrol heeft tussen de broeierige zachte en de donkere intense kleuren zoals amaranth rood en helder nachtblauw. Tezamen creëren ze een tropische atmosfeer die wordt vertaald naar technische materialen en zomerse prints.


Schoenen, stylingtips van Jan Agelink


Naast zwart en – gebroken – wit vinden we op de kleurkaart voor de schoenenmode dit zomerseizoen een zachte kleurgroep met poederachtige tinten die als uni gebruikt worden in casual en sportieve stijlen, maar ook goed werken in prints. De fellere zomerse kleuren, waarvan oranjeachtig geel samen met magenta de meest modische zijn, worden krachtig ingezet voor hoogzomerlooks en werken ook goed voor het segment street X active.


Bodyfashion, stylingtips van Stijlinstituut Amsterdam


Wat gaan we volgend jaar zomer zien? ‘Intimate’ items die ogen als juwelen, haute couturesferen en luxe materialen met een zijden touch en gedetailleerd kant in een combinatie van pure en tere neutralen. Sport is nog steeds de grote drijfveer voor hybride bodyfashion in combinaties van koele groenen en blauwen. Daarnaast zien we meer exotisch geïnspireerde tinten en materialen: dramatisch en donker of sprankelend fel.


Kindermode, stylingtips van Tineke Igel


Met veel geel en warme koraaltinten gaan we een vrolijk gekleurde zomer tegemoet. Paars en lila neigen naar blauw en ook roze valt koeler uit dan het vorige zomerseizoen. Als basiskleuren zien we kakigroenen, veel wit en zandtinten. Voor oriëntaalse sferen zijn er een wijnrood en aquagroen. Denk bij het samenstellen van je collectie ook zeker aan zilver- en champagnekleurige metallics.

 


Bestel nu de kleurkaarten

Heb je geen abonnement op Bengels, maar wil je toch de kleurkaarten met de modekleuren voor winter 2017-2018 hebben? Bestel ze direct via deze link.