TOP

Moederbedrijf McGregor en Gaastra vraagt uitstel van betaling aan

Iets meer dan een jaar na het vorige faillissement zijn er toch weer problemen bij McGregor, Gaastra en Adam. Het huidige moederbedrijf Doniger Fashion zit in financieel zwaar weer en heeft uitstel van betaling aangevraagd.

Op maandag 4 september heeft de rechtbank in Amsterdam uitstel van betaling verleend aan de Doniger Fashion Group en een aantal bv’s die daaronder vallen. Het faillissement geldt niet voor ETP bv. Dat meldt de Doniger Fashion Group in een persbericht. Alle winkels van Gaastra, McGregor en Adam blijven voorlopig gewoon open.

Joep van Straten, ceo van het bedrijf, zegt in het persbericht: “Het is vreselijk voor alle werknemers dat we in deze situatie terecht zijn gekomen. We hebben met z’n allen echt geknokt om het bedrijf overeind te houden, maar het is niet gelukt. We hebben geloof in onze sterke merken en we zullen alles in het werk stellen om een nieuwe toekomst voor de onderneming te vinden.”

Het bedrijf zegt dat het op dit moment geen verdere informatie kan verstrekken. Het wil nu eerst met de bewindvoerder ‘op zoek naar de beste oplossing voor werknemers, crediteuren en andere stakeholders.

Faillissement in 2016

In juni 2016 vroeg het vorige moederbedrijf faillissement aan. Dat resulteerde toen in een doorstart, onder een nieuwe naam van het moederbedrijf, door een overname via een management-buyout

Lees ook: 

28/06/2016: McGregor vraagt gedeeltelijk faillissement aan
De McGregor Fashion Group heeft op dinsdagochtend 28 juni faillissement aangevraagd voor een aantal onderdelen van het bedrijf.

14/07/2016: Eigenaren McGregor brengen zelf een bod uit
De huidige eigenaren van de McGregor hebben volgens de curator een ‘superieur bod’ uitgebracht op de failliete modeketen.

15/07/2016: McGregor maakt een doorstart onder een nieuwe naam
Het zat er aan te komen, het modebedrijf McGregor Fashion Group maakt een doorstart via een management-buyout. Met een nieuwe naam, twee (oud-)managers aan het roer en de aandeelhouders als financiers.