TOP

Nieuw merk voor jonge meiden: Lavalava

Zazi Brands heeft een nieuw merk gelanceerd: Lavalava. Dit label richt zich onder meer op meiden die qua maat al in de jongvolwassen categorie vallen, maar met hun stijl nog niet. “Dit label is fantasievol en speels”, zegt ontwerper Sabine Alberts.

Lavalava is een nieuw merk in de markt. Met welk idee is het gelanceerd? 

Sabine Alberts, ontwerper: “We zijn bij Zazi Brands altijd op zoek naar iets dat er nog niet is, dat anders is dan de rest. Onze nieuwe slogan is niet voor niets ‘Good in being different’. Met dat in het achterhoofd en op basis van de geluiden die we horen uit de branche, zijn we Lavalava gestart.” 

Wat is de stijl? 

“Komend seizoen hebben we gekozen voor een Ibiza Bohemian thema, met vooral veel fluorkleuren in het pallet. Dit thema kan wisselen en volgend seizoen weer totaal anders uitpakken. We gaan ieder seizoen werken met de trends van dat moment en daar geven we onze eigenwijze twist aan.” 

 

Lavalava _ROY6630-B

 

Hoe onderscheidt Lavalava zich in de markt?

 

“Er zijn nogal wat meiden die bijna een volwassen maat hebben, maar bijvoorbeeld nog maar acht jaar oud zijn. Een leeftijd waarop je je nog niet als jongvolwassen vrouw wil kleden. Lavalava biedt een collectie waarin deze meiden zich kunnen vinden. Je ziet veel meiden die nog erg jong zijn en al in de mode voor tieners terecht komen, omdat ze een grote maat dragen. Niets ten nadele van tienermode, alleen zie je dat de winkels bomvol hangen met zwart, wit en grijs voor deze groep. Lavalava gaat hopelijk de trend zetten dat kleur absoluut een must is voor deze groep meiden.”

 

Lavalava Pers05

 

Welke items bevat de collectie en in welke maten zijn die verkrijgbaar? 

“De collectie is opgebouwd uit verschillende styles. Deze zomercollectie bestaat uit giletjes, high waist shorts, racerback tops, jeans shortjes, korte rokjes, maxi jurken en rokken, T-shirts en jackets. Het merk is bedoeld voor meiden van 6 tot en met 16 jaar en is beschikbaar vanaf maat 116 tot en met 176. Lavalava is vanaf nu voor te orderen en ligt vanaf februari 2017 voor het eerst in de winkels. Er zijn twee leveringen per jaar, een zomer- en wintercollectie.” 

 

Lavalava pers 3

 

 

Waar kunnen winkeliers Lavalava zien en kopen? 

 

“Op dit moment bezoeken we al onze vaste klanten met de pilot zomercollectie 2017 van Lavalava. Als er winkeliers interesse hebben in Lavalava kunnen ze bellen voor een afspraak en dan komen we langs. De volgende wintercollectie zal vanuit de showrooms verkocht worden tijdens het reguliere inkoopseizoen.” 

Tot slot, waar heeft de naam betrekking op? 

“De naam Lavalava is fantasievol en speels. Verder is een Lavalava een soort kleurrijke lendendoek of pareo op bepaalde Polynesische eilanden. Het kleurrijke hebben we overgenomen, alleen maken we iets meer dan een lendendoek.”

 

Lavalava  Pers04-LR-