TOP

Nieuw Nederlands babylabel: tous les chéris

De Nederlandse kindermodebranche is een nieuw babymerk rijker: tous les chéris. Een label met een missie, vertelt eigenaar Els Bugter. “We willen een transparant en duurzaam merk zijn dat in samenwerking met de retailer overproductie probeert te voorkomen.”

Tous les chéris is bedacht door Els Bugter en levert een doorlopende babycollectie met items als shirtjes, broekjes, vestjes en gevoerde jasjes. Bugter omschrijft de stijl als puur en clean en verfijnd in materiaal, pasvorm en details. De prijzen liggen tussen de €17,50 en €40 euro. Het merk heeft een eigen webshop, waar ook accessoires worden verkocht.

tous les cheris 

 

 

Verantwoorde productie 

 

Het label focust zich op verantwoorde productie, in zowel materialen als werkomstandigheden. Tous les chéris participeert in het project Going Eco Going Dutch, een Nederlands initiatief dat onderzoek doet naar een circulaire textielindustrie. Bugter wil zoveel mogelijk gecontroleerd produceren om te voorkomen dat er te veel kleertjes worden gemaakt.  “Het belangrijkst vinden wij het om niet meer maken dan nodig is.” 

 

tous les cheris maisie-leigh op de bank DSC00573

 

Niet afprijzen 

 

“Ik wil het liefst voor kortere perioden afwisselend een plukje bij een retailer in consignatie geven. Zo kan de omloopsnelheid worden teruggekoppeld naar productiesnelheid zodat overproductie wordt voorkomen. De retailer heeft dan niet het voorraadrisico, en wat niet verkocht is nemen we weer mee. Dat houdt dan in dat we niet afprijzen, dat past niet en is niet nodig bij deze manier van werken.” 

 

Tous les chéris wordt geproduceerd in Slovenië en sinds kort bij Studio Ryn in Arnhem.