TOP

Nieuwe ceo voor Stokke

Voormalig Lego-directeur Jacob Kragh is als nieuwe ceo aangetreden bij kinderlabel Stokke.

Het Noorse merk Stokke, bekend van de Tripp Trapp-stoel en kinderwagens, kondigde afgelopen week aan dat het voormalig Lego-directeur Jacob Kragh als ceo heeft aangesteld. “Met het aantrekken van Kragh versterkt Stokke haar leiderschapsteam om zo verder te kunnen groeien in bestaande en opkomende markten”, zo geeft het label aan in een persbericht. Kragh maakt de overstap na een lange carrière bij Lego, als hoofd van Lego business in China en als lid van de Raad van Bestuur.

“Jacob’s commerciële achtergrond en ervaring bij een topbedrijf als Lego maakt hem uitermate geschikt om Stokke richting de toekomst te leiden”, aldus René Svendsen-Tune, bestuursvoorzitter van Stokke. “Zijn ervaring op het gebied van het creëren van sterke financiële resultaten en het werken aan de ontwikkeling van kinderen sluit nauw aan bij de kernwaarden van Stokke om hoogwaardige producten te creëren die voortdurend barrières in de innovatie doorbreken.”

Jacob Kragh vertelt in het persbericht: “Ik ben enorm enthousiast om bij Stokke aan de slag te gaan en om de organisatie te leiden tijdens de groei die zij gaat maken in de aankomende jaren. Stokke heeft een betekenisvolle doelstelling die ik erg inspirerend vind, namelijk het ondersteunen van ouders bij het ontwikkelen van een sterke band met hun kinderen. Ik geloof dat het potentieel van het merk aanzienlijk is in zowel bestaande als opkomende markten.”