TOP

Nieuwe eigenaar voor Noppies

Zwangerschapsmerk Noppies is overgenomen door een investeringsfonds dat gespecialiseerd is in Europese consumentenmerken.

Zwangerschaps- en babykledingmerk Noppies is overgenomen. Het Belgische investeringsfonds Vendis Capital heeft het bedrijf, dat de merken Noppies en Supermom voert, overgenomen. Dat meldt Vendis in een persbericht.

Maarten Millenaar trekt zich terug als ceo van Noppies en Anne-Gien Haan neemt het stokje van hem over en ‘zal de volgende groeifase van Noppies leiden’, aldus Vendis Capital. Anne-Gien Haan werkte eerder bij Unilever, Hema en Noosa.

Volgens omroep Flevoland was het Lelystadse bedrijf al een tijd bezig met een overname, maar door gezondheidsklachten van ceo Millenaar kwamen deze plannen in een stroomversnelling. Voor welk bedrag Vendis Noppies heeft overgenomen is niet bekendgemaakt.

Meer kledingmerken bij Vendis

Noppies is niet het eerste kledingmerk waar Vendis geld in steekt. Het is onder meer eigenaar van kledingmerk Petrol Industries, vrouwenmodemerk Humanoid, accessoiremerk Alexandre de Paris en was in het verleden ook betrokken bij de Belgische retailformule Zeb.

Vincent Braams, partner van Vendis Capital, zegt in een persbericht: “De overname van Noppies illustreert onze beleggingsstrategie perfect. Het is een toonaangevend merk in een aantrekkelijke nichemarkt, goed gepositioneerd voor verdere groei. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking en zijn uitermate blij Noppies als nieuw lid van de Vendis-familie van consumentenbedrijven te mogen verwelkomen. Naast onze ervaring en kennis verschaffen wij ook met veel plezier additioneel groeikapitaal dat verdere acquisities mogelijk zal maken als onderdeel van een mogelijke buy & build strategie.”

Voormalig ceo Maarten Millenaar kijkt met trots terug op de jaren en is blij dat Vendis het merk overneemt. “Net als voor oprichter Norbert Mutsaerts was Noppies voor mij als een kind. Ik ben dan ook blij dat Vendis Capital het overneemt en een volgende groeifase mogelijk maakt. We hebben aanzienlijk vertrouwen in Vendis Capital, ondersteund door haar ervaring in de consumentensector. Vendis Capital geniet de reputatie toegevoegde waarde te verlenen aan organisatie en wij geloven dat ze met Anne-Gien alvast een goede zet hebben gedaan”, aldus Millenaar in een persbericht.

Over Noppies

Noppies werd in 1991 opgericht door Norbert Mutsaerts. Hij zag al vroeg dat zwangere vrouwen zich ook graag modieus en praktisch willen kleden tijdens hun zwangerschap. Noppies wordt nu in heel Europa verkocht met als belangrijkste markten de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Canada.