TOP

Nike start sneakerabonnement Nike Adventure Club


Consumenten kunnen zich vanaf deze week abonneren op jaarlijks 4, 6 of 12 nieuwe paren sneakers voor hun fashion minded kinderen.

Onlangs lanceerde het Amerikaanse label Nike Adventure Club: een abonnement waarmee er voor een jaar aan zogenaamde adventure pakketten voor kinderen van 2 tot 10 jaar kunnen worden gekocht.

Gratis retour

Het goedkoopste abonnement kost maandelijks 20 dollar, hiervoor wordt een jaar lang elke 90 dagen een paar schoenen toegestuurd, inclusief zogenaamde adventure guides. Dit zijn ideeën voor lichamelijke activiteiten voor kinderen en hun ouders. Voor 30 dollar per maand wordt elke 60 dagen een paar thuisgestuurd en voor 50 dollar per maand staat er maandelijks een paar nieuwe kicks op de deurmat. Inclusief de eerder genoemde activiteitengidsjes. Dit alles wordt verpakt in customised schoenendozen met de naam van de ontvanger erop. Passen de schoenen toch niet of zijn de schoenen niet naar wens, dan kunnen ze kosteloos worden geretourneerd.

Makkelijker shoppen

Dominique Shortell, director of product experience en retention van Nike Adventure Club, zegt hierover in het persbericht: “Bij het aanbieden van schoenen proberen we altijd te kijken naar wat kinderen willen. Maar een even belangrijke vraag is: wat voor soort ervaring bieden we hun ouders? We willen winkelen voor schoenen zo gemakkelijk mogelijk voor ze maken.”

Hoe dit in het duurzamere beleid van de schoenen- en kledingproducent past is onduidelijk. Wel meldt Nike op de website dat abonnees schoenen die niet meer worden gedragen tweemaal per jaar kosteloos retour kunnen sturen. Deze worden met het Nike Grind-programma gerecycled of gedoneerd. Vooralsnog is Nike Adventure Club alleen toegankelijk voor Amerikaanse consumenten.