TOP

Noeser lanceert sweater voor goed doel

Het Nederlandse kinderkledingmerk Noeser heeft sweater gelanceerd in samenwerking met Free a Girl. De opbrengst van deze sweaters doneert Noeserr aan de bekende Nederlandse stichting die zich inzet voor het bevrijden van meisjes uit de prostitutie.

De sweater is verkrijgbaar in een vrouwenmodel en een kindermodel. Noeser doneert per verkochte vrouwensweater € 35,- en € 15,- per kindersweater.

Power

De vrouwensweater is voorzien van de tekst PWRWMN, omdat Noeser gelooft dat alle vrouwen superhelden zijn. De sweater is verkrijgbaar in maat S/M/L. Op de kindersweater staat de tekst PWRRR, die verwijst naar de veerkracht van kinderen. De sweater is er in maat 62/68, 74/80, 86/92, 98/104, 110/116 en 122/128. De sweaters zijn gemaakt van een zachte kwaliteit sweat van 100% katoen in pigment dyed steenrood

Structureel

Annuska Toebast van nOeser: Het is toch onvoorstelbaar dat Free a Girl onlangs twintig meisjes tussen de 10 en 16 jaar heeft bevrijd uit een bordeel in Bangladesh? Het zal je dochter maar zijn. We staan volledig achter de missie van Free a Girl en helpen ze graag. Dat doen we periodiek, zoals dit jaar met de sweater-actie. Daarnaast helpen we ze structureel bij het opzetten van een systeem om bevrijde meisjes aan een baan te helpen, in een atelier waar een deel van onze kleding wordt geproduceerd.”

Over Free a Girl

Free a Girl is opgericht in 2008 door onder andere Yolanthe Sneijder Cabau. De stichting zet zich in voor het bevrijden van meisjes tot 23 jaar uit de prostitutie. Free a Girl kan voor € 50,- een meisje bevrijden uit deze vreselijke omstandigheden en haar helpen een nieuw leven te starten. Met aankoop van een nOeser x Free a Girl sweater draag je direct bij aan een betere toekomst van meisjes die onder gruwelijke omstandigheden leven.