TOP

Omzet detailhandel bijna 10 procent hoger in juni

De detailhandel pluste afgelopen juni met bijna 10 procent ten opzichte van juni 2019, meldt het CBS. Mode- en schoenenwinkels staan daarentegen nog steeds onder druk.

De detailhandel heeft in juni 9,8 procent meer omgezet dan in juni 2019, meldt het CBS. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online ruim 45 procent meer omgezet. De omzet van de winkels in non-food groeide in juni met 8,5 procent. De winkels in meubels en woninginrichting, consumentenelektronica en witgoed en de winkels in recreatie-artikelen realiseerden de hoogste omzetgroei. Daarnaast groeide de omzet van de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren voor de vijfde maand op rij met dubbele cijfers.

Omzetdaling neemt af

Aan de andere kant lijden kledingwinkels en de winkels in schoenen en lederwaren al maanden forse omzetverliezen. Lichtpuntje: de omzetdaling in juni was wel een stuk kleiner dan in de drie voorgaande maanden. In juni daalde de omzet in de schoenenbranche met 10,5 procent. In mei was dit nog 19,8 procent. In de kledingbranche is het verschil nog groter, daar gaat het om een omzetmin van 6,9 procent in juni ten opzichte van een omzetmin van 23,7 procent in mei.

Bron: CBS

Beeld: Alexandra Maria via Pexels