TOP

De Koopman opent in Amersfoort [binnenkijken]

Op zaterdag 25 juli opende De Koopman de deuren van de nieuwe winkel in het voormalige pand van V&D en Hudson’s Bay in Amersfoort. Het is de vierde winkel van het nieuwe winkelconcept, waarbij lage prijzen centraal staan.

De Koopman is de nieuwste winkelformule van The Sting Companies, waaronder ook The Sting, Costes, Cotton Club en Distrikt Nørrebro vallen. Eigenlijk zou De Koopman in Amersfoort op 30 juli opengaan, maar uiteindelijk konden de deuren vijf dagen eerder al open. De formule gebruikt drie verdiepingen van het voormalige pand van Hudson’s Bay. De begane grond is voor vrouwenmode, de eerste verdieping voor mannenmode en de kelder is een outlet, waar bijvoorbeeld laatste stuks en oude restanten worden verkocht met zeer hoge kortingen. In de toekomst hoopt De Koopman ook de tweede verdieping bij de winkel te trekken.

Momenteel worden bij De Koopman met zeer hoge kortingen de restvoorraden van de andere winkelformules van The Sting Companies verkocht. Doordat de winkels tijdelijk gesloten waren tijdens de coronacrisis, hield het bedrijf het nodige over uit de voorjaarscollecties. Zodoende kun je bij De Koopman spotgoedkoop iets van bijvoorbeeld Costes of Cotton Club kopen. Maar er is ook een samenwerking opgezet met het social media fashionmerk Na-kd, dat een eigen afdeling in Amersfoort heeft.

Vanaf de najaarscollectie krijgt De Koopman een eigen collectie met in totaal zo’n twintig merken. Dit zijn allemaal labels die in het verleden bij The Sting te koop waren, zoals Sutherland, Stangata, April Evil en Capsize. De prijzen zullen beduidend lager liggen dan bij de andere winkelformules van The Sting. Het concept draait om lage prijzen, maar heeft geen outletuitstraling. Er is veel tijd gestoken in de visual merchandising. Commercieel directeur Peter Danse vertelt tijdens een rondleiding dat vanuit duurzaam oogpunt bewust gekozen is om een deel van de winkelinrichting van Hudson’s Bay te hergebruiken in combinatie met de meubels van The Sting. Bovendien werden zo kosten bespaard en konden de winkels sneller open.

De Koopman opende eind mei de eerste winkel in het voormalige Hudson’s Bay pand in Rotterdam. Inmiddels zijn er ook filialen in Tilburg en Breda. De volgende opening staat eind augustus gepland in Amsterdam. Over andere locaties wordt nog onderhandeld. The Sting heeft zijn oog vooral laten vallen op de voormalige panden van Hudson’s Bay en V&D vanwege de grootte. De winkel in Amsterdam komt echter in het oude H&M-pand aan de Nieuwendijk. Commercieel directeur Peter Danse ziet in de toekomst ruimte voor tien tot vijftien filialen van De Koopman in Nederland.