TOP

Onderzoek: wat te doen op een warme zomerdag

Uit een onderzoek uitgevoerd door Vinke Trading, importeur van babyartikelen, blijkt dat met 36% jonge ouders een warme zomerdag met de kleine het liefst doorbrengen in eigen tuin. Daarna volgt een dagje naar het park of bos met bijna 29%. Vaders vinden een dagje naar een park of bos even leuk als een dag in eigen tuin. Strand of zwembad zijn minder populair met 17% en ruim 11%.

Lege telefoon
Uit het onderzoek is ook gebleken dat 58% van de jonge moeders op een dagje uit wel eens met een lege telefoon komen te zitten. Vaders hebben dit minder vaak. Slechts 33% overkomt dit wel eens. Maar zij gaan sowieso minder vaak in hun eentje met de kleine op pad dan mama.

4moms
Vinge trading is onder andere importeur van de producten van 4moms. Dit Amerikaanse merk doet ook regelmatig onderzoek onder jonge ouders. Er is gebleken dat Nederlandse ouders niet veel verschillen van hun Amerikaanse collega’s. De antwoorden die de ongeveer 100 jonge Nederlandse ouders gaven komen veelal overeen met de bevindingen van 4Moms. Dit merk ontwikkelde naar aanleiding van deze resultaten de Origami; een kinderwagen die met 1 druk op de knop automatisch in- en uitklapt en je telefoon oplaadt terwijl je loopt.