TOP

Petit Pourri introduceert ‘sweaterboard’

Het Belgische kindermodemerk Petit Pourri ontwikkelde de ultieme customized sweater: eentje waarbij de consument elke denkbare tekst helemaal zelf kan samenstellen. Bengels sprak met oprichter Sanne Lambermon over de nieuwste aanwinst in haar collectie.

Hoe ben je op het idee van de sweater gekomen?

“Dat is best een grappig verhaal: ik had Petit Pourri slabbetjes met velcrosluiting en de Petit Pourri sweaters met velours opdruk van mijn dochtertje in de was gedaan. Toen ik de was uit de machine haalde merkte ik dat het velcrodeeltje van de slabbetjes aan het veloursontwerp van de sweater bleef hangen. Toen ik het letterboard in onze zitkamer zag staan viel het kwartje. De naam komt er natuurlijk ook vandaan, sweaterboard is een samenstelling van sweater en letterboard.”

Hoe werkt het precies?

“De sweater heeft een velours ontwerp in de vorm driehoekjes waarop je de geborduurde karakters met velcro backing kan kleven en eindeloos kunt herpositioneren. De ene dag draag je de sweater subtiel zonder karakters, de andere dag met je naam of een quote. Gaat je sweaterboard in de was dan haal je de patches er vanaf. Voor bepaalde momenten breng ik een gerelateerde patch uit. Nu met Kerstmis lanceer ik bijvoorbeeld een kerstpatch zodat je voor 3,5 euro een kersttrui hebt.”

En hoe ziet de trui eruit?

“Ik werk met 100 procent ecokatoen en velours. De sweaters zijn verkrijgbaar in het zwart en wit met een zwart velours ontwerp erop. Omdat ik de sweaterboard zelf maak in mijn atelier kan ik op aanvraag andere kleuren sweaters maken. Het velours blijft wel altijd zwart. De karakters zijn 3D geborduurd met een velcro backing. De zwarte karakters zorgen voor een subtiel ton-sur-ton effect op de zwarte trui. Voor een opvallendere sweater zijn er ook witte patches. Van de karakters zijn alle letters van het alfabet, cijfers, een uitroep- en vraagteken, een hashtag, een verbindingsstreepje, een hartje en een apenstaartje verkrijgbaar. De unisex modellen starten vanaf maten voor kinderen vanaf 3 jaar tot een volwassen XXL.”

Petit Potpourri bestaat nu een jaar, wat zijn de toekomstplannen

“Dit doe ik naast mijn werk als freelance designer, dus momenteel is het veel uitzoeken en door vallen en opstaan de juiste manieren leren ontdekken. Als ik hardop mag dromen dan zou ik graag een conceptstore openen met een kleine bar. Dé place to voor familie en kids waar ik onder andere Petit Pourri zou verkopen. De sweaters zijn momenteel nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar ik zou hier graag verkooppunten willen. Daar moet ik nog onderzoek maar doen, maar de klant voor mijn sweater is er een met een ecologische gedachte en gevoel voor een uniek, handgemaakt concept van een klein, upcoming label.”