TOP

Polarn O. Pyret sluit winkels in Nederland

Het Zweedse kinderkledingmerk Polarn O. Pyret sluit alle winkels in Nederland.

Polarn O. Pyret heeft besloten om de kleinere onrendabele winkels te sluiten. Alle drie de winkels in Nederland gaan dicht. Het gaat om de vestigingen Utrecht, Eindhoven en Maastricht.  De Nederlandse webshop blijft nog wel open. Dit meldt het merk in een persbericht.

Het kinderkledingmerk heeft besloten om zich volledig te richten op de meer winstgevende markten. Om deze reden zullen ook de winkels in China dicht gaan. De activiteiten in Nederland en China hebben tijdens het boekjaar 2014/2015 een omzet van 11 miljoen Zweedse kroon behaald. De totale omzet van dit jaar bedroeg 667 miljoen Zweedse kroon.

Het proces van het sluiten van de winkels wordt langzaamaan in gang gezet. Het merk verwacht dat de winkels uiterlijk in juni 2017 dicht zijn. Het sluiten van de winkels in Nederland heeft geen invloed op het productiekantoor in Hong-Kong. Dit kantoor zal volledig operationeel blijven.

Groei in Finland en Noorwegen

Tegelijkertijd zullen er in Finland en Noorwegen nieuwe winkels open gaan. De groei in Finland en Noorwegen kan omdat Polarn O. Pyret een aantal franchiseondernemingen heeft overgenomen in deze landen. “De landen waar we nu volledig aan het afbouwen zijn hebben tot nu toe alleen maar geleid tot negatieve resultaten. Ik ben ervan overtuigd dat de winstgevendheid na deze maatregelen een stuk sneller zal kunnen groeien”, zegt ceo Magnus Håkansson in een persbericht. Het kinderkledingmerk verwacht dat de resultaten vanaf juni 2017 een positief resultaat zullen genereren.