TOP

Prénatal Nederland krijgt nieuwe eigenaar

Het internationale investeringsfonds Mutares SE & Co. KGaA heeft een voorlopige overeenkomst ondertekend voor de overname van de Prénatal winkels en e-commerce activiteiten in Nederland van PRG Retail Group (PRG). PRG behoudt daarbij alle rechten op de Prénatal-merken en zal een langdurige licentieovereenkomst aangaan met Prénatal Nederland.

Prénatal is de toonaangevende speler op het gebied van zwangerschaps-, baby- en peuterkleding, kinderverzorgingsproducten, hardwaren en speelgoed in Nederland, met een bijna 100% naamsbekendheid. Prénatal Nederland omvat Prénatal Moeder en Kind BV, die kleding en hardwaren produceert en verkoopt, zowel via fysieke winkels als online. De dochteronderneming WIJ Special Media BV verzamelt en verkoopt contactgegevens van aanstaande en jonge gezinnen en is onder andere bekend van ‘De Blije Doos’ en is ook onderdeel van de overname.

Richard Turk, CEO van Prénatal Nederland zegt: “In de afgelopen maanden hebben we de fundamenten van Prénatal Nederland verder verstevigd. Dankzij aanzienlijke efficiencyverbeteringen en de daaruit voortvloeiende kostenbesparingen hebben we een goede uitgangspositie gecreëerd voor verdere groei. Ik ben erg blij met onze nieuwe eigenaar Mutares, met wie we er nog beter in zullen slagen om onze strategische, commerciële en operationele ambities te realiseren.”

Johannes Laumann, CIO van Mutares, zegt: “Net als alle andere retailers in Europa heeft ook Prénatal Nederland te maken met uitdagende marktomstandigheden. Onlangs kondigde het bedrijf een herstructureringsprogramma aan om haar solide positie in een concurrerende marktomgeving verder te versterken. Ik heb er alle vertrouwen in dat Prénatal, met de support van het Mutares-team, haar groeipotentieel verder kan benutten.”

De afronding van de transactie is nog in afwachting van de gebruikelijke goedkeuring door de mededingingsautoriteit ACM.