TOP
kids fashion shoot

Rechten van CoolCat verworven door Wehkamp

Wehkamp heeft exclusieve rechten verworven voor CoolCat, een bekend merk voor kinderkleding dat een sterke positie heeft in de Europese modesector. Vanaf 1 juni zijn de collecties van CoolCat alleen verkrijgbaar bij Wehkamp en Kleertjes.com.

Volgens de retailer past deze overeenkomst binnen de strategische ontwikkeling van Wehkamp. Het doel is om Nederlandse gezinnen het beste en meest inspirerende online aanbod van kinderkleding en accessoires te bieden, en hen de beste online winkelervaring te geven.

CoolCat werd in 1979 opgericht door Roland Kahn en zijn toenmalige vrouw Gaby. Het idee was om een trendy merk voor tieners en kinderen op de markt te brengen tegen scherpe prijzen, zodat iedereen er op school leuk uit kon zien. In de daaropvolgende jaren groeide CoolCat uit tot een bekend merk in heel Nederland en vond het ook succes in Belgiƫ, Luxemburg en Noord-Frankrijk. Met maar liefst 135 winkels en een netto-omzet van 150 miljoen euro werd CoolCat een groot succes.

Na een uitdagende periode tussen 2017 en 2019 werden de fysieke winkels van CoolCat gesloten. Cool Investments besloot zich te concentreren op de kindercollectie en het onlinekanaal, waarbij Wehkamp een belangrijke rol speelde.