TOP

Spelfouten zijn hip

Veel modemerken brachten in 2013 kleding op de markt waar spelfouten op staan. Maar of dat altijd per ongeluk gaat…

Deze week kwamen modieuze spelfouten weer in het nieuws toen het Californische label Wildfox een trui met daarop ‘stay wierd’ uitbracht. Het modemerk bedoelde uiteraard ‘stay weird’.

Don’t lay

Het is niet de eerste keer dat Wildfox de fout in gaat met spelling en grammatica. Zo schreven zij eerder al ‘laying on the warm sand’ in plaats van ‘lying on the warm sand’ en vergaten zij de apostrof bij het woord ‘don’t’.

Spellingscontrole

De fouten zouden zijn gemaakt doordat Wildfox gebruikt maakt van programma’s als Photoshop en Indesign, waar niet altijd spellingscontrole zit ingebouwd. Het is niet bekend of de truien van Wildfox zullen worden teruggeroepen.

Ain’t Laurent

Het afgelopen jaar zagen we vaker kleding op straat die was voorzien van wat fouten. Deze fouten waren echter vaak met opzet aangebracht, als parodie op het daadwerkelijke woord (een merknaam). Denk aan Cuntier in plaats van Cartier, Féline in plaats van Céline, Ain’t Laurent in plaats van Saint Laurent, en Benzo in plaats van Kenzo. Ook logo’s werden vaak met een knipoog nagemaakt.