TOP

Stylefruits start met fashion-looks voor kinderen

Verzamelplatform Stylefruits wil in 2014 gaan uitbreiden met kinderkleding.

Het internationale verzamelplatform Stylefruits is van plan dit jaar uit te breiden met kinderkleding. De social shopping website is in 2008 gestart en richt zich tot nu toe alleen op vrouwenmode en woonartikelen. Tijdens eFashion in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam vertelt ceo Ingo Heinrich over de groei die het Duitse bedrijf doormaakt.

Kinderkleding
Op Stylefruits creëren vrouwen eigen kledingstijlen met producten die op het platform worden aangeboden door modebedrijven. De looks worden vervolgens gedeeld en beoordeeld op social media en op het platform zelf. Als je een leuk item ziet kan je het meteen kopen op de site van het modebedrijf. Stylefruits wil in 2014 het aanbod uitbreiden met kinderkleding. “We willen inspelen op wat onze klanten willen. De jonge vrouwen uit onze beginjaren hebben nu kinderen”, zegt Heinrich.

Nieuwe artikelen
Stylefruits doet eerst een consumentenonderzoek voor nieuwe producten worden toegevoegd. “Dit geldt ook voor nieuwe productcategorieën. We kijken welke dingen goed verkopen. Zo zijn we op het idee gekomen om met het kinderkleding te starten”, zegt Heinrich. Naast mode richt het platform zich ook op woonaccessoires. Deze productcategorie brengt vijftien procent van de totale omzet op.

Nederland
Ongeveer anderhalf jaar geleden is Stylefruits in Nederland van start gegaan. Het platform werkt onder andere samen met modebedrijven Zalando, Bonprix en Otto. Om bekendheid te creëren maakt Stylefruits met name gebruik van Facebook. “In Nederland zijn wij het grootste fashion platform op Facebook geworden. Dat hebben drie mensen in ons kantoor in München klaargespeeld. Zij zijn degene binnen het bedrijf die zich nadrukkelijk focussen op de Nederlandse markt”, zegt  Heinrich.

Internationale uitbreiding
“De komende tijd willen we verder gaan uitbreiden naar landen waar e-commerce zich al in een gevorderd stadium bevindt”, zegt Heinrich. Momenteel is het social shopping platform al actief in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Polen en Groot-Brittannië. De ceo vertelt dat nu Spanje, Turkije, Italië, Scandinavië en de Verenigde Staten op de planning staan. “Later kunnen we eventueel ook openen in Brazilië.”

Over Stylefruits
Het Duitse bedrijf Stylefruits GmbH is opgericht in 2008 door Ingo Heinrich, Michael Vietze en Mathias Ziegler. Het platform verbindt online shoppen met social media. Stylefruits wil online winkelen net zo spannend en inspirerend maken als een shoppingtour door de stad. Het internationale team bestaat uit ongeveer 100 medewerkers. Het Duitse bedrijf krijgt commissie voor elke klik naar een partnersite.