TOP

Trend voor de winkelvloer: hout

Houten speelgoed, en dan met name duurzaam geproduceerde merken, is populairder dan ooit.

Houten speelgoed wordt steeds mooier. Bovendien wordt de consument bewuster van het duurzame aanbod aan speelgoed en interieurspullen. Steeds meer winkels wijden dan ook hun assortiment aan dit assortiment, dat uitblinkt door de eco-achtergrond, het stoere of authentieke design. Bengels licht een paar bijzondere merken voor je uit.

 

Trend hout Freya

De handgemaakte designs van Fréya Art & Design (via Indie-ish.nl) doen het door de lievige ontwerpen vooral goed in de babykamer. Het Londense merk verkoopt naast de houten items ook papierwaren en interieurspullen.

 

Trend hout Houtspel 1

Deze regenboog van het merk Grimms is dé bestseller van de webshop Houtspel.nl. Het kleurrijke Engelse speelgoed daagt kinderen uit om hun fantasie te gebruiken en staat internationaal bekend om de kleurige ontwerpen. 

 

Trend hout Houtspul 1

De dierendesigns van Nordic (via Houtspul.nl) laten zien dat een assortiment voor kinderen heel mooi in de woonkamer kan staan. Onder andere deze ijsbeer wordt geleverd als bouwpakket dat ouders samen met de kids in elkaar kunnen zetten.

 

Trend hout Ikonic Toys

Houten treinen: voor veel mensen het ultieme speelgoed waar ze herinneringen aan koesteren. De ontwerpen van het Hollandse bedrijf Ikonic Toys (via Musjes.com) speelt in op die melancholie met onder andere duurzaam ontworpen treinen, auto’s en racebanen.

 

Trend hout Van Dijk Toys

 

De robuuste ontwerpen van het Nederlandse Van Dijk Toys (via JuffrouwPollewop.nl) worden in Roemenië gemaakt van beukenhout en berkenmultiplex. Het aanbod houten speelgoed is enorm, van loopfietsen tot spelletjes en kindermeubilair.